Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


BÜLTEN
18.04.2014

KÜÇÜK POLİSLERDEN TRAFİK DERSLERİ

Büyükşehir Belediyesi 19.Dönem Çocuk Meclisi üyeleri trafik denetimine başladılar

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliği’nin işbirliğiyle 12. Dönem Çocuk Meclisi’nin ilgili kararı gereğince yedi yıldır devam ettirilen çocuk polis uygulamalarına 19 meclis üyesi katıldı.  

Trafik ekipleriyle katıldıkları ilk denetimlerde yayaları ve araçları uyaran çocuklar, vatandaşların da yoğun ilgisiyle karşılaştılar.

İki gruba ayrılarak araçları ve yaya geçişlerini kontrol eden çocuklar, bir saat süreyle sürücülere ehliyet-ruhsat, emniyet kemeri kurallarını hatırlattı; yayaları kırmızı ışıkta kaldırımdan inmemeleri, yaya geçitlerinin sağ tarafını kullanmaları, yeşil yanmadan geçmemeleri konularında uyardı.

Büyüklerinin, her gün artan trafik kazalarına rağmen hala kurallara dikkat etmemeleri karşısında şaşkınlıklarını saklayamayan çocuklar, bilinçlendirme çalışmalarına katkı sağlamaktan mutluluk duyduklarını belirttiler ve “ trafik kuralları ihmale gelmez” dediler.

Denetimler sırasında, megafonla ve dur geç levhalarıyla uyarılarını sürdüren meclis üyeleri, büyüklerinden trafik kurallarını ihlal ederken, çocukları da hatırlayarak daha dikkatli olmaları ricasında bulundular

İkinci grupla devam edecek olan denetimlerin bir sonraki tarihi 30 Nisan.
 

ÇOCUK MECLİSİ