cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
07.04.2014

ÇOCUKLAR GENEL KURUL’DA TOPLANDILAR

Büyükşehir Belediyesi 19. Dönem Çocuk Meclisi 6. Olağan Genel Kurul Toplantısını 6 Nisan Pazar günü gerçekleştirildi.

Genel Kurul Toplantısı’nda 15 önerge okundu ve karara bağlandı; öneriler faaliyet programında değerlendirilmek üzere okundu, konular gerekçeleriyle  tartışıldı.

Görme engelli meclis üyesi Gökçe Nil Şahin’in, yeni doğan bebeklerin sağlık kontrollerinin dikkatli yapılmasının ve ihmal edilmemesinin, gelecekte oluşabilecek sakatlıkların engellenmesine büyük önemi olduğunu vurguladığı önergesi büyük alkış alırken, eğitim kurumlarında uygulamalı sanat eğitimlerine ağırlık verilmesi, okullarda verilen cezaların çocukların derslerinden geri kalmasını önleyecek biçimde verilmemesi, sağlıklı yaşam derslerinin okul müfredatında ağırlık kazanması, nöbetçi eczane sayılarının artırılması, beden eğitimi derslerinde, engelli çocuklara uygun fiziksel faaliyetlerin de planlanması gibi konular tartışıldı ve çocuklar görüşlerini, kendi dünyalarından ifade etmeye çalıştılar.

Bir sonraki genel kurul toplantısı 4 MAYIS 2104 tarihinde gerçekleştirilecek

ÇOCUK MECLİSİ