cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
28.02.2014

“ARANIZDA MATEMETİĞİ SEVMEYEN VAR MI? “

Ankara Büyükşehir Belediyesi 19. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri Ankara Üniversitesi’ndeydi.

Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü’nün “Aranızda Matematiği Sevmeyen Var mı?” programına katılan meclis üyeleri unutmayacakları bir gün geçirdiler.

ÇocuklarUzm.Ece Özdoğan tarafından yürütülen program süresince matematiğin eğlenceli yüzüyle tanıştılar.

İlk kez 18. Dönem ‘de katılım sağlanan Çocuk Üniversitesi programlarını bu dönemde de devam ettiren meclis üyeleri, “matematiğin yalnızca sayılardan oluşmadığını, geometrik şeklerin renkli dünyasında bir kez daha tecrübe ettiler

Uzman Ece Özdağan’ın renkli anlatımıyla gruplar halinde farklı deneylere katılan çocuklar, usta ressamların eserlerini oluşturan geometrik şekilleri bulmaya, Hanoi kulelerinin sırrını çözmeye, kendi geometrik şekillerini oluşturmaya çalışırken, farklı bakış açıları geliştirmenin, keşfetmenin, eğlenceli ve heyecanlı yollarını keşfettiler. Çalışmayla ilgili duygu ve düşüncelerini resim ve yazılarıyla ifade eden çocuklar ekip çalışması için de önemli bir tecrübe edinirken, programın sonunda üniversiteden ilk diplomalarını almanın heyecanını yaşadılar.

Çocukların gözünden :
Eren Berk Erarslan “bu kadar güzel olacağını düşünmemiştim, ipleri ve hamurları kullanarak şekiller yapmak, hepsi çok güzeldi”,

Egemen Cengiz “sıkıcı olacağını ve hep problem çözeceğimi sanmıştım ama ortam ve yaptığımız şeyler çok zevkli hale geldi; okulda olmasam bile başka bir okuldaydım ve başka şeyler öğrendim; çok eğlendim “

Feyza Çelik “ bu kadar eğlenceli geçeceğini bilmiyordum; çok eğlendim”

Zeynep Yardımcı “ Bize matematiğin eğlencesini öğrettiğiniz için teşekkürler. 2x2 ; bundan sonra matematik çok daha eğlenceli!”

Meclis üyeleri, dönem boyunca Çocuk Üniversitesi katılım programlarına devam etmeyi istediklerini belirttiler.