Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

07.01.2013

YENI YILIN ILK GENEL KURULU

18. Dönem Çocuk Meclisi 3. Genel Kurul Toplantisinda 58 karar alarak, yeni döneme hizli bir baslangiç yapti.

Komisyonlarda alinan kararlari, Genel Kurul Toplantisi’na tasiyan meclis üyeleri, yogun gündemin yeni_kurul.JPGardindan, yorulmus ta olsalar, ilk kez bir seferde 58 karari birden oylamis olmanin azmini ve sorumlulugunu ispatladilar.

Geçmis dönemlerden bugüne tasidiklari ve devamini istedikleri kararlar kadar, birbirinden önemli yepyeni kararlara da imza atan çocuklar, engelli haklarindan, çocuk haklarina, saglik sorunlarindan, oyun ve kaliteli egitim taleplerine kadar pek çok konuyu büyük bir uyum içerisinde, oybirligiyle kabul ettiler. Her bireyin 18 yasina kadar çocuk oldugunun hatirlanmasini istediler; çocuk yasta evlendirmelere, kiz-erkek çocuk ayrimciligina, çocuklarin oyun, egitim haklarinin alinarak sokaklarda çalistirilmalarina “hayir” dediler.

Meclis Üyeleri, Karar Defterine yazilmasinin ardindan yeni tavsiye kararlarini Büyüksehir Belediyesi Meclisi’ne iletecekler. Görme engelliler için, gida ambalajlarin da Braille alfabesiyle basilmasi, reklamlardaki ürünlerin çocuklari yanlis yönlendirmemesi, sokakta çalisan çocuklara ödenek baglanmasi ve düzenli saglik kontrollerinin yapilmasi, lunaparklarin çocuklara ücretsiz olmasi, okullarin ihtiyaçlarinin karsilanmasi, çocuk meclisi albümü basilmasi, görme engelliler için sesli kitap basilmasi gibi pek çok önergeyi dinleyen ve oylayan çocuklar, hem uzayan toplantidan hem de Anitkabir ziyareti için zaman zaman sabirsizlansalar da, Baskan Umut BAYRAKTAR’in tecrübeli yönetiminde, yeni yilin ilk toplantisini basariyla tamamladilar.

Çocuklar daha sonra Anitkabir’e hareket ettiler. Rehberler esliginde ANITKABIR ziyaretlerini tamamladilar ve ani defterine, yeni basladiklari görevi basariyla sürdürürken, Atatürk’ün çocuklara duydugu güveni bosa çikarmayacaklari sözünü verdiler.

Çocuklar, 20 ve 27 Ocak tarihinde yapilacak komisyon toplantilarinin ardindan 4. Genel Kurul Toplantisi için 3 Subat 2013 tarihinde bir araya gelecekler.

Ankara Çocuklarinin Sesi Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi, diger belediyelere örnek olmaya, ilk ve öncü meclis olmanin sorumluluguyla devam ediyor.

ÇOCUK MECLISI