Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

31.12.2012

GELECEGIN MECLIS ÜYELERI

Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi, bu kez, en küçük misafirlerini, anaokulu ögrencilerini agirladi.

meclis_uyeleri.JPGGelecegin meclis üyesi adaylari, ögretmenlerinin nezaretinde gerçeklestirdikleri ziyarette, meclis salonu koltuklarini doldurarak, ilk meclis deneyimlerini yasadilar; rengarenk görüntüler olusturdular.

Habibe - Mehmet Kaya Anaokulu’ndan gelen 5-6 yas gurubu 100 kadar çocuk, kendi aralarinda bir de, temsili baskan seçimi gerçeklestirdiler. Bir günlük meclis baskani, hayallerini, kendisini seçen çocuklara kürsüden duyurma firsati elde ederken, unutulmaz bir de deneyim yasamis oldu; Meclis binasindan ayrilirken, halkim için çalisacagim sözleri ile herkesi gülümsetmeyi basardi. Ata’m Yoktun siirini hep bir agizdan büyük bir coskuyla okuyan minikler, meclis tanitim sunumunu da ilgiyle izlediler. Ögretmenlerinin anlatimiyla, demokrasi, cumhuriyet, seçme-seçilme kavramlariyla da tanisan çocuklar, “Ankara Çocuklarinin Sesi Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi”’ni erkenden tanima imkani elde etmis oldular.

Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 18 yillik tecrübesi ile, her geçen gün daha çok duyuluyor, anlasiliyor ve gerek Ankara’dan, gerekse diger illerden ziyaretçileriyle, örnek alinan bir ilgi merkezi olmaya devam ediyor.

ÇOCUK MECLISI