Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

12.12.2012

ÇOCUK MECLİSİNDE 18. DÖNEM BASLIYOR

Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi 18. Dönem açilisi, üye ve baskanlik divani seçimlerinin ardindan 15 Aralik Cumartesi Günü Saat 13.00’te yapilacak.

18. Dönem Baskanlik Divani’nin seçimlerinin yapildigi I. Genel Kurul’un ardindan gerçeklestirilecek II. Genel Kurul Toplantisi ve Mazbata Töreni, Belediye Baskani Melih GÖKÇEK’in katilimiyla çocuklar için daha da heyecanli ve anlamli olacak.

Açilis önergelerinin de oylanacagi toplantida, mazbatalarini Baskan GÖKÇEK’ten alarak yeni görevlerine baslayacak olan, “Ankara Çocuklarinin Sesi: Çocuk Meclisi” diyen 150 yeni üye, her sene oldugu gibi bu dönemde de pek çok önemli çalisma gerçeklestirecek.

Meclis çalismalari kapsaminda komisyonlarini da seçen çocuklar, görev aldiklari sekiz komisyonda her ay iki toplanti ve bir de aylik olagan genel kurul toplantisi gerçeklestirerek, karar alma süreçleri hakkinda deneyim kazaniyorlar; yasadiklari çevreyle ilgili gözlemlerini paylasarak, çözüm önerileri gelistirmeye alisiyorlar.

Sosyal Hizmetler Dairesi Gençlik ve Çocuk Sube Müdürlügü bünyesinde çalismalarini yürüten, Çocuk Meclisi, öncü rolünü sürdürerek, 18 yillik birikimi ile diger pek çok belediyeye de örnek olmaya devam ediyor.

ÇOCUK MECLISI

acilis.jpg