Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

05.02.2012

BÜLTEN

ÇOCUK MECLISI ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDIYOR

18. Dönem Çocuk Meclisi’nin 3 Subat Pazar günü gerçeklestirilen Genel Kurul Toplantisi’nda Ordu Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri ve Yozgat Belediyesi’nden bir inceleme heyeti de vardi.

16.dönemde gerçeklestirdikleri ziyarette Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi çalismalari ve is süreçleri hakkinda bilgi alan; Ordu’da da bir çocuk meclisi çalismasi baslatilmasi amaciyla temaslarda bulunan, cocuk_ornek.JPGOrdu Çocuk Meclisi Danisma Kurulu Üyesi Perihan BAYKAL, beraberindeki yetkililer ve 25 kadar çocuk meclisi üyesi, 4. Olagan genel kurul toplantisinin misafiri oldular. Yozgat’ta da bir çocuk meclisi kurulmasini hedefleyen Yozgat Belediyesi yetkilileri Özel Kalem Müdürü Fadime Hepsen ile Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Yildiz Ersin de toplantinin diger konuklari idi.

Açilista Baskan Umut Bayraktar’in kürsüye davet ettigi Ordu Kent Konseyi Çocuk Meclisi Baskani Tugçe Ezgi Yazici, ilk toplantilarini 28 Aralik 2012’de gerçeklestirdiklerini, gruplar halinde çalistiklari bilgisini verdi ve Temmuz ayi’nda hayata geçirdikleri, bir ay süren çocuk üniversitesi projesinin ardindan, yeni projelere de imza atmak istediklerini belirtti.

Ankara Büyüksehir Belediyesi 18. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, gerek önergeleri gerekse gerekçeli kararlari ile misafirlerin takdirlerini kazandilar.

Toplantinin sonunda, Ordu Çocuk Meclisi üyesi çocuklar, kendilerinin daha çok yeni bir meclis olduklarini, ancak Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisinin çok tecrübeli, köklü bir meclis oldugunu gözlemlediklerini, burada edindikleri yeni bilgi ve deneyimleri kendi meclislerine de tasimak istediklerini belirterek, ev sahiplikleri ve güler yüzlü arkadasliklari için, Ankara’li arkadaslarina tesekkürlerini ifade ettiler.

Baskan Bayraktar, Ankara’dan güzel anilarla dönmeleri temennileri kadar, bir gün kendilerinin de Ordu’yu ziyaret edebileceklerine iliskin dileklerini de belirtti ve gündeme geçildi.

22 Kararin çogunun oybirligi ile kabul edildigi genel kurul toplantisinda, faaliyet programlarina dönük öneriler de paylasildi. Çocuklar, “okullarin yangin çikislari ile merdivenlerinin denetlenmesi, Deprem Dede olarak da bilinen degerli bilim insani Ahmet Mete ISIKARA’yi anmak amaciyla özel sayi çikarilmasi; basta Milli Egitim Bakani sayin Nabi AVCI olmak üzere, yeni bakanlara basari dileklerini sunarak çocuk çalismalari hakkinda bilgi edinmek” gibi pek çok yeni ve önemli karara daha imza attilar.

Çocuklar toplanti sonunda hep birlikte ani fotograflari çektirdiler. 2013 yili çocuk meclisi takvimleri ile belediye yayinlarindan olusan çantalari misafirlerine sunarken, programi dolaysiyla aralarinda bulunamayan Belediye Baskani Melih GÖKÇEK’in en içten sevgi ve selamlarini da ilettiler. Ordu çocuk meclisi üyeleri, Ankara’daki müzelere, Anitkabir’e ve TBMM’ne yapacaklari ziyaretlerin ardindan Ankara’dan ayrilacaklar.

Çocuk Meclisi, Baskan Melih GÖKÇEK tarafindan 1995 yilinda kurulmus ilk ve öncü meclis olmasinin yani sira son üç senedir, kendine ait müstakil binasindan hizmet veren tek çocuk meclisi olarak ta, 18 yillik tecrübesiyle, çocuklarin sesini duyurmaya ve örnek olmaya devam ediyor.

ÇOCUK MECLISI