Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

27.05.2013

ÇOCUK MECLISI ÇALISIYOR

Büyüksehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 18. Dönem çalismalarina tüm hiziyla devam ediyor.

Mayis Ayi Olagan Genel Kurul Toplantisini gerçeklestiren meclis üyeleri, 22 kararin 21’ini oybirligiyle kabul etti.

Çocuklar, komisyonlarda kabul ettikleri kararlari 8. Genel Kurul’da da oyladilar. Çocuklari yakindan ilgilendiren konulari büyük bir uyum ve isbirligi içerisinde kabul ettiler: “çocuklari okumaya tesvik etmek amaciyla okuma yarismalari düzenlenmesi” ; “Büyüksehir Belediyesi’nin festivallerinde kurulacak Çocuk Meclisi tanitim standlarinda görev alacak isimlerin belirlenmesi”; “Okul kantinlerindeki ürünlerin ögrencilere daha uygun fiyatlarla satilmasi için girisimde bulunulmasi” “Milli Egitim Bakanligi’na bagli tüm okullarda siniflarin, uygulamali atölyelere dönüstürülmesi” ve “Isitme engellilerin haber alma özgürlügünün saglanmasi için televizyon kanallarinda, isitme diliyle haberleri sunan kisilerin de bulundurulmasinin zorunlu kilinmasi” gibi konularda karar alan çocuklar, ziyarette bulunduklari kurumlara da ilgili kararlarini birer dosya halinde sunuyorlar.
Çocuklarin kararlara katilim hakkinin temsilcileri olan ve 18 yildan beri bu öncü rolünü sürdüren Çocuk Meclisi’nin genel kurul toplantisini izlemek üzere katilim saglayan ilkögretim okullarinin ögretmenleri de, ögrencilerini meclis çatisi altinda ilk kez gördüklerini, çalismalardan çok etkilendiklerini ve bundan böyle daha çok destek vereceklerini belirtti. Meclis Üyesi çocuklar ve velileri, toplantilarina katilim imkani sagladiklari ve emekleri dolayisiyla Çocuk Meclisi’ne bir kez daha tesekkür ederken, çocuklar da ögretmenleriyle Meclis’te bir araya gelmekten dolayi büyük bir gurur ve sevinç duyduklarini ifade ettiler.
Baskan BAYRAKTAR; bir dönemin daha sonuna dogru yaklasirken, hizla geçen 18. Döneme ait sekiz genel kurul toplantisinda 190 karar aldiklarini; genel kurul toplantilarinin 23 Haziran’da tamamlanacagini belirtti.
ÇOCUK MECLISI