Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

14.06.2013

ÇOCUKLAR ZABITA OLUNCA

         İlk olarak 2005 yılından başlatılan Çocuk Zabıtalar uygulaması 18. Dönemde de devam etti.

         Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi AŞTİ’de denetimlere katılan çocuklar, Zabıta Karakol Noktası’nda, zabıtanın görev ve sorumlulukları, yetki alanları ile ilgili bilgi aldılar, denetim yapılacak yerlerde dikkat edilmesi gereken konuları öğrenerek,  uygulamalı eğitimlere katıldılar. Okul kantinlerinin denetlenmeleri, kantinlerdeki gıda satışları, okul servislerinin denetimleri, açıkta gıda satışları, pazar yerleri, sağlığa aykırı uygulamalar, gıda tüketiminde dikkat edilmesi gereken hususları ve AŞTİ’deki çalışmaları uygulamalı olarak öğrenen çocuklar, AŞTİ’ye ayrı bir renk kattı.

         Büfe, restorant ve seyahat firmasında incelemelerde bulunan çocuklar bu çalışma kapsamında, bilinçli tüketiciler ve bireyler olmayı öğrenmenin yanı sıra, çocukları da yakından ilgilendiren konularda büyükleri daha fazla dikkatli olmaya çağırıyor.

         AŞTİ’de görev yapan tecrübeli, dinamik, güler yüzlü zabıta memurları ile birlikte denetimlere çıkan çocuklar, genel olarak kurallara uyulmakta olduğunu gördüklerini, bundan mutluluk duyduklarını ifade ederken, üstü açık simit ve son kullanma tarihi gelen sandviç satan bir büfeye de uyarı cezası vermekten çekinmediler

         Farklı bir tecrübe daha yaşama fırsatı elde eden meclis üyeleri, zabıtaların bilgi ve tecrübe kadar, sabırlı ve güleryüzlü olmaları gerektiğini de anladıklarını belirterek,  kalabalık, sürekli hareketli ve 24 saat yolcu trafiğinin devam ettiği AŞTİ’de görev yapmanın kolay olmadığını da vurguladılar.

Meclis üyeleri, ayrılmadan önce, 18. Dönem Çocuk Meclisi’nin almış olduğu, zabıta görev ve sorumluluklarını da ilgilendiren kararlar hakkında bilgi verdiler; yoğun çalışma tempoları içerisinde gösterdikleri destek ve işbirliği için AŞTİ Zabıta Karakolu’na tüm meclis üyeleri adına teşekkürlerini ifade ettiler.

             Çocuk Meclisi