cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, 14 Nisan’da gerçekleşen 7. Genel Kurul Toplantısı sonrası Trafik Eğitimi aldılar

12. Dönem kararı olarak, 12 yıldır her dönem, gerek çocukların  bilinçlenmelerini gerekse farkındalık yaratmak amacıyla sürdürülegelen Trafik Denetimleri  öncesi Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ‘nce verilen eğitime katılan Meclis üyeleri, emniyet kemerinin önemi, güvenli geçiş yolları, ön ve arka koltukta seyahat etmenin kuralları, yaya geçitleri, alt ve üst geçitler, trafiği oluşturan unsurlar gibi pek çok başlıkta önemli ve çarpıcı bilgiler edindiler; “trafik dedektifleri” videoları ve kısa filmlerle zenginleştirilmiş sunumları dikkatle dinlediler.

Polis ağabeylerine trafik kurallarına uyma sözü veren Meclis üyeleri, uymayanları uyaracaklarını ve daha dikkatli olmaya davet edeceklerini de sözlerine eklediler.

Çocuklara eğitimin sonunda Trafik Dedektifleri kartları dağıtıl

Meclis üyeleri, ilk denetimlerini 19 Nisan Perşembe günü Saat 11.00’de Kızılay’da gerçekleştirecekler