Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

ÇEYREK ASIRLIK ÇOCUK MECLİSİ ‘NDE 25. DÖNEM HEYECANI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nde yeni dönem hazırlıklarında sona yaklaşılıyor.

23 EYLÜL - 25 EKİM tarihleri arasında devam eden ve Ankara’nın farklı bölgelerinden başvuruların yapıldığı Çocuk Meclisi üyelik seçimleri için geri sayım başladı.
Üyelik yarışında adaylığını koyan çocuklar 02 KASIM Cumartesi günü, hazırladıkları konuşmalarla kendilerini tanıtarak hem oy toplamaya çalışacak hem de Meclis’te görev almasını istedikleri isimlere karar verecekler. Çocuklar, belirledikleri bu isimler için 3 KASIM Pazar günü, başvurularını ve tanıtımlarını yaptıkları merkezlere gelerek oy kullanacak, seçme seçilme deneyimini yaşayacaklar

Renkli görüntülerle geçmesi beklenen iki günlük heyecanın ardından ve oy sayım işlemlerinin tamamlanmasını takiben, Çocuk Meclisi’nin 25. Dönem Asil üyeleri belirlenmiş olacak.

Asil üyeler, 9 Kasım Cumartesi günü bir araya gelecekleri ilk genel kurul toplantısında Meclis Başkanı ve Başkanlık Divanı üyelerini seçecekler. 25. Dönem Çocuk Meclisi, 17 Kasım’daki Mazbata Töreni’yle resme göreve başlamış olacak.

Çocukların Sesi olmak için çalışan, çocuk haklarının savunucusu Çocuk Meclisi, çocukların, kendilerini de ilgilendiren her konuda yaptıkları değerlendirmelerle, tavsiye kararları almaya ve “kararlarda biz de varız” demeye devam ediyor

HATIRLATMALAR.png