Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi 23. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ‘i ziyaret ettiler

DSC_0715.JPGTesisi gezerek rehber eşliğinde önemli bilgiler edinen çocuklar, Genel Müdür Ali İLKBAHAR’ı da makamında ziyaret ettiler ve önemli bilgiler edindiler

Boneleri ve galoşlarıyla, uzman eşliğinde üretim tesisini gezen meclis üyeleri, ekmeğin geçirdiği üretim aşamalarını, dikkat edilen konuları, mis gibi ekmek kokuları arasında tamamladılar.

Genel Müdür Ali İLKBAHAR, çocukları güler yüzle ve sevecen bir şekilde karşılarken, soruları da samimiyetle yanıtladı.

Meclis Başkan Yardımcısı Azra Karakaya’nın Ankara halkının üçte birinin ekmeğini sağlayan, 25 yıldır hizmet veren büyük bir işletme olarak, göreve geldiğiniz ilk günden bu yana sağladığınız ilerlemede en önemli sırrınız nedir ?sorusuna “ işinizi sevin, işi ayrıd etmeyin ve ne iş yaparsanız yapın işinize sevdalı olun” diyen Ali İlkbahar “ilk günkü heyecanla çalıştığını” belirterek, çocuklara da “mutlaka hedefleriniz olsun, hedeflerinizi büyük koyun, enerjik olun, çalışın ve bol bol kitap okuyun” tavsiyelerinde de bulundu.

“Çocukluk kahramanınız kimdi” sorusunu ise “babaannem ve babam” şeklinde yanıtlayan İLKBAHAR; “hayatımıza yöne verenler aslında bize sevgilerini de en çok verenlerdir“ dedi. Çocuklara, büyüklerine, ailelerine, eğitmenlerine, manevi değerlerine bağlı kalmalarını öğütledi.

“Bugüne dek pek çok ödüle layık görülmüş bir işletme olarak en önemli ödül hangisiydi” sorusunu “halkın takdiri en büyük ödüldür” şeklinde yanıtlayan Ali İlkbahar çocuklara, “hayatta insanların yüreklerine dokunmak çok önemlidir ve iyi şeyler ölünceye kadar baki kalır” diyerek, yardımseverliğin, paylaşmanın, başkalarını da düşünmenin önemini vurgulayan; çalışma hayatına da ışık tutmuş çocukluk anılarından da örnekler anlattı. Meclis üyelerinin sorularını özenle yanıtlayan İLKBAHAR; maddi durumu kısıtlı olan ailelere günde 80 bin kadar ekmek dağıtılmakta olduğu bilgisini verdi; engelli vatandaşlara verilmeye devam edilen Simit Camekanı uygulaması hakkında da açıklamalarda bulundu.

Buğdayın önemine vurgu yapan İlkbahar, tam buğday unuyla yapılan ekmeğin, ölçülü olmak şartıyla, çocuklara da büyüklere de sağladığı faydaları da anlattı ve geleneksel ekmekler üzerinde üniversitelerle yürüttükleri önemli çalışmalar olduğunu belirtti.

Çocukların soruları üzerine ekmek israfının önüne geçilmesinin önemini de açıklayan Ali İlkbahar, iadesiz satış yönetim ile önemli tasarruf sağlandığını, fırında şekil bozukluğu olan ekmeklerin tüketiciye ulaşmadan ve yine hijyenik yöntemlerle üretim yerinde değerlendirilmesiyle elde edilen “Halk Çerez” hakkında da bilgiler verdi ve katkısız, yağda kızartılmamış bu ürünlerden çocuklara da ikram etti.

Meclis üyesi Özge Irmak’ın sorusu üzerine “yazmaya devam ettiğini” belirten Ali İlkbahar “yazın, kötü olur diye yazmaktan çekinmeyin. Yazmak güne şahitlik etmektir” dedi, “Bol bol okuyun ve yazmayı deneyin” tavsiyesini yineledi. 

Çocuklara kitaplarından da armağan eden ve onları kırmayarak isimlerine göre tek tek imzalayan Ali İLKBAHAR’a Meclis üyeleri teşekkürlerini sundu ve kendilerini kırmadığı, detaylı zaman ayırdığı için duydukları memnuniyeti ifade ettiler.