cocuk_meclisi.jpg

Büyükşehir Belediyesi 23. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, “Çocuk Polisler Trafik Denetiminde” son gurup çalışmasını tamamladı.

Kızılay’ın yoğun yaya ve araç trafiği içerisinde Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleriyle birliktedenetimlere katılan Çocuk Meclisi üyeleri, trafik kuralları konusunda farkındalık yaratmak için ellerinden geleni yaptılar.

Polis ekipleriyle birlikte yürüttükleri görevlerini yaparken, sürücülere ve yayalara trafik işaretleri hakkında sorular soran, megafonlardan uyarılar yapan, emniyet kemeri takılması konusunu hatırlatan çocuklara vatandaşlar da büyük ilgi gösterdiler.

Basının da kaydettiği çalışma, trafik karmaşası içerisinde güzel bir renk olurken, gerek Çocuk Meclisi’nin tanınması, gerekse çocukların ve büyüklerin dikkatini trafik kurallarının önemine çekmek bakımından son derece verimli bir çalışma olarak, 12 yılı aşkın bir süredir tüm hızıyla ve etkisiyle devam ediyor.