Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

SRC_4896.JPGAnkara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 23. Dönem üyeleri, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM’i makamında ziyaret etti.

Başkan Buse SERT, beraberindeki Başkanlık Divanı ve Komisyon üyelerinden oluşan 14 kişilik temsilci gurubuyla, Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM’e merak ettikleri soruları yönelttiler, bilgiler aldılar.

Başkan Buse SERT; 23. Dönemde “Eğitim” konusunda alınan kararlar, 21. ve 22. Dönemlerde gerçekleştirilen seminerlere ait kitapçıklar ve “Eğitim” başlığı altında önemli buldukları konuları içeren “Çocuk Görüşü” dosyasını Bakan Yardımcısı’na takdim ederken, geçen dönem ziyaretlerinde de, son üç döneme ilişkin tavsiye kararlarının da iletilmiş olduğunu vurguladı.

Çocukları sıcak bir ortamda karşılayan ve yoğun gündemine rağmen soruları tek tek yanıtlayan Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, 18 milyon öğrenci, 1 milyona yakın mülteci çocuk ve 60.000 den fazla okulu olan bir sistemde yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını belirterek, yeni 300.000 derslik yapıldığını, mevcut sorunların çözümlenmesi için azami çaba sarfedildiğini ve hedeflerinin her zaman “çok daha iyiye ulaşmak olduğunu” belirtti.

Çocukların, güvenlikten, blok derslerin uzunluğuna, kütüphane taleplerinden, İngilizce eğitimine, branş derslerine öğretmen taleplerinden, seçmeli derslere, okulların mevcut ihtiyaçlarından, kaynak kitaplara ve temizliğe kadar tüm sorularını yanıtlayan Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM eski adıyla TEOG olarak bilinen ortaokuldan liseye geçiş sınavı ile merak edilenleri de yanıtladı. ERDEM; çocuklara sistemler değişse de çalışmanın, disiplinli, kararlı ve güvenli olmanın ilk şart olduğunu ifade ederek, “model ne olursa olsun düzenli çalışmak esastır” dedi.

Çocuklar yönelttiği sorularla ilgili olarak “yazılım” dersinin bu yıldan başlanarak verilmeye başlandığını öğrenen meclis üyeleri, kararın okullarında da uygulanmaya başlamasını heyecanla beklediklerini ifade ettiler. Bazı okulların kendi koydukları uygulama şekillerinin tümünün, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararlarını yansıtmadığını ifade eden ERDEM, ilgili soru üzerine “yardımcı ders kitapları aldırmayın” dememize karşın, “halen eski uygulamalara devam edilmesi doğru bir uygulama değil” dedi ve okullarda etüd dersleri uygulaması başlatmış olmamıza rağmen artık velilerin çocuklarını, ücretli dershane ve kurslara göndermelerine gerek kalmadığını, bu gibi uygulamaların da kısa sürede tamamen kalkacağını vurguladı. İngilizce dil derslerinin de görüşüldüğü toplantıda çocuklar belirlenen pilot okullarda haftada 15 saat yabancı dil dersi uygulaması başlatıldığını ve geri bildirimlere göre pilot okul sayısının zamanla artabileceğini öğrendiler. Güvenlik konusunda okullarda karşılaşılan sorunları da dinleyen Erdem, Çalışma Bakanlığı ile işbirliği çerçevesinde, güvenlik personellerinin okullara yönlendirilmesine devam edilerek bu sene 10.000 yeni güvenlik görevlisinin görevlendirildiğini de sözlerine ekledi. Bakan Yardımcısı ERDEM; çocukların görüş ve önerilerine dikkat edilmesinin önemini vurgularken, sorunların elele çözüme kavuşması gerektiğini, gerekli başvurular ve takip için ailelere de okul idarelerine de önemli sorumluluklar düştüğünü belirtti.

Çocuklar, toplantının sonunda, kendilerine görüşlerini ifade etme fırsatı sağladığı için Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM’e bir kez daha teşekkürlerini bildirdiler. ERDEM, “Çocukların Sesi” olma sorumluluğu üstlenen 23. Dönem Meclis üyelerine görevlerinde başarılar dileyerek, günün anısına, kitap ve kalem seti armağan etti, birlikte fotograf çektirdi ve Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ’ın içten dilek ve selamlarını da ileterek Meclis üyelerini uğurladı.