Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Anıtkabir’i ziyaret etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Çocuk Meclisinde büyük bir coşkuyla kutlayan meclis üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu günü Çocuk Bayramı ilan ederek kendilerine olan güvenini en unutulmaz şekilde ifade eden, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve teşekkürlerini sunmak için Anıtkabir’i ziyaret ettiler.

Anıtkabir’i Rehber eşliğinde ve detaylı bilgiler öğrenerek gezen çocuklar, Atatürk’ün kullandığı eşyaları yakından görme imkanı elde ettiler ve çok etkilendiklerini ifade ettiler.

Çocuklar, Cumhuriyet Kulesi içerisinde yer alan ve “Çalışma Masasında ATATÜRK” kompozisyonuyla birlikte çok sevdiği ve özel teknikle doldurularak saklanmış olan köpeği Foks’tan, ATATÜRK’ün Özel Kitaplığı’ndaki Fransızca,Türkçe, İngilizce, Latince dillerde basılmış, okurken altını çizdiği 3.123 kitabın yeraldığı kitaplıktan çok etkilendiklerini de belirttiler ve “Ben çocukken yoksuldum. İki kuruş elime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydım, bu yaptıklarımın hiçbirini yapamazdım” sözlerini bir kez daha hatırlamış oldular.

Sakarya Meydan Muharebesi, Büyük Taarruz, Çanakkale Muharebelerini anlatan panoramayı,  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı komutanlarının portreleri, büyük boyutlu yağlı boya tabloları, Atatürk’ün arabalarını, doğduğu evin, okuduğu okulun maketlerini incelediler.

Çocuklar, Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar’ın, “küçücük bir köy okulundan çıkarak bu başarıyı kazanmış olmamı Atatürk’e borçluyum” diyerek ANITKABİR’e armağan ettiği ödülünün yeraldığı özel bölümü de ilk kez gördüklerini belirttiler.

Rehberlerine teşekkür ederek ANITKABİR’den ayrılan çocuklar, ziyaretten duydukları mutluluğu heyecanla anlattılar.