Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi 23. Dönem Çocuk Meclisi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamaları büyük bir coşku içinde geçti

23. Dönem Meclis Başkanı Buse Sert’in açılış konuşmasını yaptığı programı Başkan Yardımcısı Azra Karakaya yürüttü. Buse SERT, “23 Nisan, çocuklar için her zaman en değerli bayram olmuştur; dünya çocuklarının da bir araya geldiği bir çocuk bayramı olması özelliğinin yanında, her çocuğun dil, din, ırk, renk ayrımı olmaksızın buluştukları, aslında çocuk haklarının da bayramı olan bu eşsiz gün, bize verilmiş en büyük armağandır” dedi. Başkan Yardımcısı KARAKAYA; “bugün hep birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, Çocuk Meclisi’mizde kutluyor olmaktan büyük gurur duyuyorum” derken, Çocuk Hakları komisyonu üyesi Abdullah İNSAN da duygularını,  “23 Nisan,  savaşlarla dolu bu dünyada bir barış günüdür”  şeklinde ifade etti.

Açılışta, İstiklal Marşını hep bir ağızdan okuyan Meclis üyelerine, İşaret diliyle eşlik eden Çocuk Meclisi gurubu da büyük ilgi gördü ve bu farkındalık çalışmasında kendilerine gönüllü destek veren Anadolu Sessiz Umutlar Derneği Başkanı ve Eğitmeni Sinan Yıldırım’a, Sibel Aydın’a teşekkürlerini ifade ettiler.

Programda Çevre Sağlık Komisyonu’nun 23 Nisan Oratoryosu da büyük beğeni ve alkış topladı.

Şiirler, slayt sunumlar, şarkılar, türkülerle rengarenk geçen 23 Nisan Kutlamalarında Meclis üyeleri, hem günün anlamını vurguladılar hem de gönüllerince eğlendiler.

Meclis üyesi çocuklar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 98. Yıldönümünde, 23 yıldır çocukların sesi olmaya çalışan Çocuk Meclisi çatısı altında bu büyük bayramı kutluyor olmanın gururunu yaşadıklarını bir kez daha vurguladılar