Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


BÜLTEN
MECLİS TRAFİK DENETİMLERİNE HAZIR

Ankara Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri 6. Genel Kurul Toplantısının ardından her dönem olduğu gibi, bu dönemde de trafik eğitimlerini aldılar.

Meclis üyeleri, komisyonlarda onaylanan yeni kararlarını genel kurul’a sunarak karşılıklı görüş bildirdiler, tartıştılar ve düşüncelerini açıkça ifade ederek yepyeni kararlara imza attılar.  Başkan Ayşe Dila KARAKAYA, toplantıyı başlatmadan önce, çocuk hakları komisyonu üyesi Rabia Kardelen Daşkın’ı, Minikler Judo Turnuvası’nda kazandığı Ankara İl Birinciliği madalyası ile kürsüye davet ederek tebrik etti.

6. genel kurul toplantısında alınan yeni 28 kararlar birlikte, 22. Dönem’de şu ana kadar alınan karar sayısı 147 ‘ye ulaştı.

Çocuklar toplantının sonunda, heyecanla bekledikleri Trafik Eğitimine geçtiler. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ‘nden Trafik Eğitmeni Murat KALIN tarafından verilen seminere çocukların katılımı ve ilgisi büyüktü. Meclis üyeleri, video sunumları, canlandırmalar ve renkli anlatımlarla trafik kurallarını daha iyi öğrenme imkanı elde ettiler. Güvenli Yürüme Yerleri, Kaldırımlarda Yürüme Kuralları, Karşıdan Karşıya Geçiş Yerleri, Trafikte Yolcu Güvenliği, Güvenli Geçiş Yerleri ve Emniyet Kemerinin önemi, gibi pek çok hayati konuyu örnekleriyle anlatan Kalın, trafik dedektifleri kartlarını da çocuklara dağıtarak, bundan böyle, kuralları ihlal eden yayalara trafik kuralları hatırlatmak ve ihlalleri ilgili yerlere bildirmek sorumluluğunu da üstlendikleri hatırlattı.

Meclis üyeleri, Nisan ayında başlayacak olan trafik denetimleri için şimdiden çok heyecanlı olduklarını belirterek, sabırsızlıklarını ifade ettiler. 

ÇOCUK MECLİSİ