cocuk_meclisi_banner_1.jpg

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK MECLİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ikinci sınıf öğrencileri Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’ni ziyaret etti.

Üniversitenin Çocuk Çalışmaları gurubundan 12 öğrenci, Çocuk Meclisi’nin kuruluşu, amaçları, çalışma prensipleri, komisyon toplantıları, seçim süreçleri, çocukların kararlara katılımı, başkanlık divanı seçimleri, başvuru ve üyelik şartları, alınan kararlar gibi pek çok konuda çeşitli sorular yönelttiler ve detaylı bilgiler edindiler. Giresun’da da bir çocuk meclisi kurulması amacıyla neler yapılabileceğine ilişkin bilgilenmeyi sağlamak amacıyla, öncelikle en köklü, en aktif meclisi olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’ni ziyaret etmeyi planladıklarını belirten gurup, Ankara’da gerçekleştirecekleri diğer resmi ziyaretlerin ardından, meclis üyeleriyle de bir görüşme yaptıktan sonra Giresun’a dönecekler.

Meclis sunumu ve bilgilendirmelerden büyük mutluluk duyduklarını, görüşmenin kendileri için son derece faydalı ve verimli geçtiğini ifade eden gençler, komisyon odalarını, mini sinema salonu ve kütüphaneyi, oyun ve bilgisayar bölümlerini de gördükten sonra, kendine ait binası olan tek Meclis’te çalışan çocukların şanslı olduğunu vurgulayarak, “çocukluk dönemlerimizde keşke bizlere de böyle fırsatlar sunulmuş olsaydı”  dediler.

ÇOCUK MECLİSİ