cocuk_meclisi_banner_1.jpg

GENEL KURULDA ÖNEMLİ KARARLAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 22. Dönem çalışmaları hızla sürüyor.

Çocuk Meclisi Periscop’taydı.

Meclis üyeleri, 29 Ocak Pazar günü gerçekleşen olağan Genel Kurul Toplantısını daha çok çocuğa ulaşmak hedefiylePeriscop üzerinden yayınladılar. Çocukların sesi olma görevini üstlenen ve 22 yıldır düzenli olarak çalışmalarını sürdüren Çocuk Meclisi, öncü rolünün hakkını vererek, her toplantıda, çocukları da yakından ilgilendiren tüm konularda yepyeni kararlar alıyorlar.

“Okullarda blok derslerin kaldırılması”; “Hayvanların postları, dişleri ve boynuzları için katledilmemeleri”; “Akıllı tahta uygulamasının ilkokulları da kapsayacak şekilde tüm okullarda olması”; “Ülkemizde ve varsa yurtdışındaki çocuk meclisleri ile iletişime geçilerek, ortak projeler üretilmesi için kardeş çocuk meclisi komisyonları kurulması” gibieğitimden, çevreye, önemli gördükleri konuları tartışan ve oylayan meclis üyeleri, aldıkları kararları ziyaret ettikleri ilgili makamlara da sunarak, çocukların kararlara katılımını da en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorlar.

Çocuklar aldıkları kararların yanında, yaptıkları resimlerle, yazılarıyla da özel gün ve haftaları ve çocuk haklarını kendi bakış açılarıyla ifade ediyorlar ve tüm çalışmalarını gerek web sitesinden, gerek twitter hesabından, gerekse tüm medya iletişim araçlarından duyurmaya devam ediyor

ÇOCUK MECLİSİ