Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


BÜLTEN

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı

Başkan Ayşe Dila Karakaya’nın gönderdiği mesaj şöyle:

“Saygıdeğer büyüklerim, sevgili arkadaşlarım,

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı, egemenliğimizin ilan edildiği o tarihi günün 97. Yıldönümünde; bizlerin birer birey olduğumuzu hatırlatan, bizleri önemseyen, “çocuk sevgisi insanlık sevgisi için bir ihtiyaçtır” sözünün en güzel sembolü olmuş bu büyük günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha minnetle, saygıyla anıyoruz.

Küçük hanımlar küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, bir yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz. Kendinizin ne kadar mühim olduğunuzu bilerek ona göre çalışınız. “Sizlerden çok şey bekliyoruz” diyen Ata’mızın bizlere verdiği önemin, “Bütün Ümidim Gençliktedir” derken duyduğu güvenin, “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve devam ettirecek olan sizlersiniz” diyerek bıraktığı emanetin büyüklüğünün farkındayız ve yaşamımızı, Ata’mızın açtığı yolda, gösterdiği hedefe doğru ilerleyerek, durmadan sürdüreceğiz.

Bugünün anlamını, Çocuk Meclisi üyeleri olarak bizler daha da derinden  hissediyoruz. Çocuk haklarının güçlü temsilcisi olan Meclisimizin 23 Nisan’da açılmış olması bu anlamı vurgulamak bakımından da çok gurur vericidir. Bize duyulan güvenin bir başka sembolü olan Meclisimizin üyeleri olarak, Türk gençliği olarak hepimiz, Cumhuriyetimizi “ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceğimize” söz veriyoruz. Hepimizin ortak amacı, ulusumuzu çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkarmak, daha da ötesine geçmektir. Bu hedefte, “muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda” olduğunu bilerek daha da çok çalışmalıyız.  Ne mutlu “Türk’üm diyene” !

23nisan1.jpg