Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
23.05.2016

“ YALNIZ DEĞİLSİN “

Ankara Büyükşehir Belediyesi 21. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Kamu Denetçiliği Kurumu’nu ziyaret etti.

Denetçi, Çocuk Ombudsmanı Serpil ÇAKIN’la buluşan meclis üyeleri, Çocuk Meclisi çalışmaları hakkında bilgi verdiler ve kurumun çalışmalarını yakından tanıma fırsatı elde ettiler.  

TBMM’ ne bağlı olan ve 2013 yılından itibaren başvuruların alınmaya başlandığı Kamu Denetçiliği Kurumu ve Çocuk Ombudsmanlığı hakkında yeni bilgiler edinen çocuklar, “haksızlığa uğradığını düşünüyorsan bize ulaşabilirsin” diyen kurumun web sayfası ve nasıl başvuru yapılacağı hakkında bilgi edindiler.

Sayfadan ( www.kdkcocuk.gov.tr), kendilerinin, gençlerin, yetişkinlerin, derneklerin, vakıfların, herkesin başvuru yapılabileceğini öğrenen çocuklar, çocukları düşünen, onların iyiliği için çalışan, sorunlarının çözümüne katkı sağlamayı hedefleyen Ombudsmanlık kurumunun, okul, hastane, itfaiye, karakol gibi, idarelerle yaşanan sorunları çözmek amacıyla kurulduğunu öğrendiler ve ailelerinden başlayarak, çevrelerinde, okullarında, kurumun çalışmalarını anlatan birer elçi olacaklarını belirttiler.

Çocuk Meclisi ve Çocuk Ombudsmanlığının, yakın işbirliği içerisinde çeşitli ortak çalışmalar da yapabileceğinin altını çizen ÇAKIN; “çocuk çalışma arkadaşlarım da olsun isterim, bundan mutluluk duyarım” dedi. Çakın ayrıca, alınacak yeni kararlarda meclis üyelerinin görüşlerinin de alınabileceğini ve çözülmüş örnekler hakkında kendilerine de bilgi verilebileceğini, ortak toplantılar yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

Çocukların sorularını da yanıtlayan ÇAKIN; çocukların her konuda kendilerine ulaşmalarını dilediklerini ifade ederken, bugüne dek kuruma gelen şikayetler ve çözüm örnekleri hakkında da bilgiler verdi ve çocukların sesi olmaya çalışan Çocuk Meclisi üyelerini, gerek aldıkları kararlar, gerekse kendilerine güvenen, konulara duyarlı, bilinçli bireyler olması sebebiyle tebrik etti, başarılar diledi.

Başkan Ayşe Dila Karakaya, Sayın ÇAKIN’a Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklar için hazırladığı yayınlardan oluşan Çocuk Meclisi çantası armağan etti ve birlikte fotoğraflar çektirildi. Görüşmenin sonunda meclis üyelerine de birer çanta armağan eden Serpil ÇAKIN ve toplantıya da katkı ve katılım sağlayan uzmanlar, tüm çocuklara “Yalnız Değilsin” mesajı verdiler.

ÇOCUK MECLİSİ