Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
18.05.2016

TRAFİKTE SÖZ ÇOCUKLARIN 

Ankara Büyükşehir Belediyesi 21. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, 18 kişilik bir ekiple trafik denetimine çıktılar.

12. Dönemde alınan Meclis kararı ile dokuz yıldır düzenli olarak devam ettirilen “çocuk polisler trafik denetiminde” çalışmasına katılan meclis üyeleri, Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleriyle olan işbirliği çerçevesinde, büyük bir ilgi, heyecan ve sevinçle gerçekleştirdikleri çalışmada, yaya ve araç trafiğini denetlediler; kuralları hatırlattılar.

Megafonlar, pankartlar, Dur-Geç levhaları ile gerekli uyarıları yapan çocuklar, araçları da denetlediler ve özellikle emniyet kemeri takmayan sürücüleri uyardılar. Ön koltuğa çocukla binilmemesi gerektiğini de hatırlatan meclis üyeleri, bir ilke daha imza atarak, bir de belediye otobüsü durdurdular ve araç sürücüsüne, doğru şekilde takılan bir emniyet kemerinin hayat kurtarma olasılığına ilişkin bir de soru yönelttiler; doğru cevap için kendisine teşekkürlerini sundular. Çocuklar doğru cevap veren sürücü ve yayalara küçük hediyeler verirken, büyüklerin, kırmızı ışıkta kaldırımdan inerek beklediklerini, kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçtiklerini, yaya geçitlerinde kendilerine göre sağ taraftan geçmeye özen göstermediklerini tespit ettiklerini vurguladılar. Sürücülerin, geçen yıllara göre daha çok emniyet kemeri takmaya özen gösterseler de, her sürücünün aynı dikkati göstermediğini de sözlerine eklediler.  Meclis üyeleri gerçekleştirdikleri denetimlerle, büyüklerin dikkatini trafik kurallarına çekmeye azimle devam edeceklerini ifade ettiler.

Çocuklar, polis memuru abla ve ağabeylerine, sabırla yürüttükleri görevlerinde başarılar dilediler ve  Çocuk Meclisi ile sürdürdükleri çalışmadan dolayı teşekkür etmeyi de ihmal etmediler.

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 21. Dönemde de, aldıkları tavsiye kararları kadar, farkındalık yaratan çalışmalar da sürdürüyor.

ÇOCUK MECLİSİ