Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK tarafından23 Nisan1995yılında kurulan ve 21 yılı geride bırakan Çocuk Meclisi 22. Dönem başvuruları sürüyor.

10 Ekim tarihinde başlayan ve 15 Kasım’a kadar devam edecek olan 22. Dönem seçim başvuruları, katılım kolaylığı sağlamak amacıyla on ayrı merkeze devam ediyor.

Çocuklar başvuru formlarına  10 EKİM tarihinden itibaren, Sıhhıye’dekiÇocuk Meclisi’nden, okullarından ve başvuru merkezlerinden ulaşabilecekleri gibi, Çocuk Meclisi’nin resmi web adresinden ( cocukmeclisi.ankara.bel.tr)çıktı alarak, velilerine ve okul idaresine onaylatarak kendilerine en yakın başvuru adreslerine teslim ediyorlar.

İlk ve ortaokula devam eden, 9 - 14yaşlarındaki (bu dönem  Ekim, Kasım, Aralık  2007 - 2002 arası doğumlular ) çocuklar,  Sıhhiye’deki Çocuk Meclisi ‘ne ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait  başvuru adreslerinde  oy kullanabilecekler.  

Çocuklar 19 Kasım Cumartesi günü, başvuru formlarını hangi adrese teslim etmişlerse, o adreste seçimlere katılacaklar.

Sıhhıye’deki ÇOCUK MECLİSİ Binası; Sincan Çocuk Kulübü;  Sincan Aile Yaşam Merkezi Ç.K.; Batıpark Çocuk Kulübü; Yenimahalle Gençlik Merkezi; Keçiören Çocuk Kulübü; Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi; Altındağ Çocuk Kulübü; Mamak Çocuk Kulübü ve Pursaklar Aile Yaşam Merkezi Ç.K. olmak üzere 10 ayrı adreste gerçekleştirilecek olan üyelik seçimlerindeçocuklar, seçim günü, kendilerini tanıtarak hem oy toplamaya çalışacak hem de  oy verecekleri adayları belirleyerek, tatlı bir rekabet içerisinde 22. Dönem Çocuk Meclisi’ni oluşturacaklar .

Üyelerin belirlenmesinin ardından Başkanlık Divanı seçimlerini, tüm toplantılarını ve  çalışmalarını Sıhhıye’deki kendine ait müstakil Çocuk Meclisi binasında yürütecek olan 150 meclis üyesi, ayda üç Pazar, komisyon ve genel kurul toplantıları için biraraya gelecek, yıllık çalışma takvimine uygun olarak diğer pek çok faaliyet gerçekleştirecek; Ankara  çocukların sesi olmak için çalışacaklar.

Köklü birikimi ve tecrübesiyle 21 yılı geride bırakan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, çocukların kararlara katılım hakkının hayata geçirildiği, çocukların haklarını öğrendikleri, tavsiye kararları aldıkları, düşüncelerini, çözüm önerilerini özgürce ifade edebildikleri aktif bir meclis olarak, halen diğer pek çok belediyeye de örnek olmayı sürdürüyor.

ÇOCUK MECLİSİ 


afis_1.jpg


2016_bavuru_form.jpg