Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
12.05.2016

ÇOCUK MECLİSİ, TRAFİK VE ACİL YARDIM HAFTASINDA GÖREV BAŞINDAYDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 12. Dönemden bu yana devam eden Çocuk Polisler Trafik Denetiminde çalışmasına bir yenisini daha ekledi.

Meclis Üyeleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim Araştırma Daire Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlediği Trafik Haftası etkinliklerine katkı sağladılar.

TBMM kapılarından giriş yapan araçlarda emniyet kemeri kontrolü yapan çocuklar, polis ve güvenlik ekiplerinin kontrolünde, kemer takan sürücülere yeşil kalpli, kural ihlali yapan sürücülere ise kırmızı kalpli çiçekler verdiler. Emniyet Kemeri takılmasının önemine dikkat çekmeyi hedefleyen çalışmada görev alan çocuk meclisi üyeleri, milletvekillerinin de araçlarına denk gelseler de kuralları hatırlatmayı ihmal etmediler. Meclisteki mesailerine başlarken sabahın erken saatlerinde çocuklarla karşılaşan milletvekilleri, çocuklara görevlerinde başarılar dilediler, bu farkındalık çalışmasında görev aldıkları için takdirlerini ifade ettiler.

Çocuklar daha sonra, her yıl olduğu gibi Kızılay Meydanı’nda, trafik denetimlerine başladılar. Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden polislerin denetiminde yürütülen çalışmada bu yıl İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Başhekimliği ekipleri de yeraldı.  Çocuklar vatandaşlara çeşitli sorular yönelterek 112 ACİL Sağlık Hizmetleri konularına dikkat çekmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Kızılay’a ayrı bir renk katan, kuralları megafonlarla, anonslarla, dur-geç levhaları ve pankartlarla hatırlatmaya çalışan çocuklar, kaldırımdan  inerek ışıkta bekleyen, yaya geçitlerini doğru kullanmayan, kırmızı ışıkta geçen yayaları ve sürat yapan sürücüleri uyardılar. Çocukların sesleri, kurallara uymayanları bile gülümsetmeyi başardı.

Ankara 112 İl Ambulans Servisi Başhekimlik Eğitim Birimi’nin doktor ve sağlık ekibiyle birlikte vatandaşlara sorular soran çocuklar, 112 acil çağrı hattının aranması gereken durumları, ambulansın geçiş üstünlüğünün olduğu halleri, ambulanslara yol verme kuralları gibi soruları yönelten çocuklar, hem kendi bilgilerini hem de büyüklerin unuttuklarını konulara dikkat çekmiş oldular.

Yoğun geçen günün sonunda meclis üyeleri her yıl 150 bin kişinin trafikteki çarpışmalar sonucunda engelli kaldıklarını öğrenirken, “Arka koltukta da olunsa, kısa mesafede ve düşük hızda da olunsa, mutlaka emniyet kemeri takılması” gerektiğini hatırlattılar.

Çocuklar, “Hayatı Kurtarmaya Sen de Yardımcı Ol, Yaşama Yol Ver “ diyen 112 ACİL Sağlık Hizmetlerinde, 112 Çağrı Merkezi aramalarında uyulması gerekenlere dikkati çekerken, bir yıl içerisinde yapılan çağrıların % 95 ‘inin gereksiz aramalar olduğunu, bunun bir suç olduğunu ve cezası bulunduğunu da vurgulayarak, 112 ACİL HATTInın meşgul edilmemesi ve ambulansların hastalara gecikmeden ulaşması için sürdürülen çalışmalara katkı vermenin mutluluğunu da yaşamış oldular