Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


ÇOCUK MECLİSİ SEÇİMLERİNDE BÜYÜK HEYECAN 
 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin, 22. Dönem üyelik seçimleri 19 Kasım Cumartesi Günü gerçekleşti. Seçimlere ilgi bu yıl da büyük oldu.

10 Ekim tarihinde başlayan yeni başvuru dönemi süresince, seçimlerin yapılacağı 10 merkeze 2500 kadar çocuk başvuru yaptı.

Ankara’nın değişik bölgelerinden seçimlere katılan çocuklar, Çocuk Meclisi asil üyesi olabilmek için kıyasıya bir mücadele vererek, bu yıl da birbirinden renkli görüntüler oluşturdular.

Çocuk haklarının savunucuları olarak “Kararlarda Biz de Varız”  diyen  9 - 14 yaşlar  arasındaki ilk ve ortaokula devam eden adaylar, 19 Kasım Cumartesi günü 10.30- 16.00 saatleri arasında toplam on merkezde yapılan seçimlerde hem en çok oyu toplamaya çalıştılar hem de beğendikleri adaylar için oy kullandılar. Konuşmalarında çocuk hakları vurgusu yapan,  dilek ve önerilerini dile getiren adaylar, üye olmak yolunda iddialı olduklarını da gösterdiler.

Sabah erkenden seçim bölgelerine ulaşan çocuklar, hazırladıkları afiş ve pankartlarla da büyük dikkat çektiler. Seçimlerde çocuklar kadar ailelerin de heyecanı gözlerden kaçmadı. Tüm merkezlerde katılımın yüksek olduğu Çocuk Meclisi seçimlerinde heyecan, 27 Kasım Pazar Günü gerçekleştirilecek olan Başkanlık Divanı Seçimleri ile devam edecek.

Meclise girmeye kazanan 150 üye, daha sonra duyurulacak olan meclis açılış ve mazbata töreninin ardından komisyon tercihlerini de yaparak, meclis çalışmalarına ilk adımı atmış olacaklar.

Kendine ait müstakil binası olan tek çocuk meclisi olma özelliğini de taşıyan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 21 yıllık tecrübesi ile halen diğer pek çok belediyeye örnek olmaya devam ediyor.

Çocuklar, özgürce aldıkları kararlarını büyüklerine iletmeye, Ankara çocuklarının sesi olmaya devam edecek; yeni bir döneme yeni umutlarla başlayacaklar.

ÇOCUK MECLİSİ