Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN

BİR DÖNEM BÖYLE GEÇTİ

Büyükşehir Belediyesi 21. Dönem Çocuk Meclisi çalışma takvimi, 9. Veda Genel Kurulu ile sona erdi.

Dönem faaliyetlerinden oluşan ve Ekim 2015’ten 5 Hazira’na kadar gerçekleştirilen çalışmaların yeraldığı “Bir dönem böyle geçti” slayt sunumuyla başlayan toplantıda açılış konuşmasını yapan Başkan Ayşe Dila KARAKAYA Hiçbirimiz, zamanın bu kadar hızla geçmesini beklemiyorduk; 21 Aralık tarihindeki Mazbata Töreniyle başladığımız görevimizde, sınavlar, sıcak, soğuk, kar, kış demeden komisyon toplantılarımızı, genel kurullarımızı aksatmamaya çalışarak bugüne kadar geldik. Arkadaşlarımızla, eğitimden, sağlığa, çevreden, engelli kardeşlerimize, çocuk haklarından, mülteci çocuklara kadar, birbirinden önemli konular üzerinde tartıştık, biz çocukları da ilgilendiren her alanda yepyeni kararlar alarak bunları genel kurul toplantılarına taşıdık ve sevgi-saygı çerçevesinde, her görüşe saygı duyarak, kavga etmeden, birbirimizi kırmadan başardık bunu.”  dedi.

Başkan KARAKAYA , “Meclis’te geçirdiğimiz her an, yeni pek çok şey öğrendik. Çocuk Haklarını daha iyi öğrenmekten, bu haklarımızı büyüklerimize de hatırlatıyor olmaktan, çocukların kararlara katılım hakkının savunucuları olmaktan gurur duyduk. Tam 192 yeni karar aldık ve ilgili makamlara ulaştırmaya çalıştık. Eminim, pek çoğumuz, önümüzdeki dönem için de başvurularımızı yapacak ve bu güzel heyecanı bir kez daha yaşamak isteyeceğiz. Okullarımız da tatile giriyor ve hepimiz tatili, dinlenmeyi hak etsek de, aklımız yine de Meclisimizde kalacak diye düşünüyorum”  dedi.

Çocukların Meclis’le ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ettiği son toplantıda, eğlence de doruktaydı. Meclis salonundan, gitar, keman, darbuka sesleri ile şarkılar, şiirler duyuldu. Müzik dünyasının ünlü isimlerine ait taklitler de, tüm çocukların ve velilerin de büyük beğenisini topladı.

ÇOCUK MECLİSİ


EKLER


21. Dönem Böyle Geçti - SUNU