Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
03.06.2015

YAYINCILIK TARİHİNE YOLCULUK

20. Dönem Çocuk Meclisi, Ankara’nın önemli bir müzesini daha ziyaret etti.

Son teknolojik gelişmeleri günlük hayatın bir parçası olarak yaşayan çocuklar, yayıncılığın geçirdiği evrelere ilgiyle ve zaman zaman da şaşırarak tanıklık ettiler.

Müzede, 1927 yılında başlayan radyo yayınlarına ait ekipmanları, televizyonculukta kullanılmış birbirinden değerli cihazları görme imkanı elde eden çocuklar, yayıncılık tarihinde renkli bir yolculuk yaptılar.

Radyo Stüdyosu, Radyo Drama Stüdyosu, Televizyon Stüdyosu, karton karakterlerin yeraldığı Çocuk Koridorları arasında rehberler eşliğinde gezme imkanı elde eden meclis üyeleri, ilk televizyon yayınında kullanılan kameraları, teknik cihazları, montaj ve kayıt sistemleri hakkında bilgiler edindiler. Sanal Stüdyo’da bluebox tekniği ile tanışan, siyah beyaz televizyon programlarına ait kayıtları izleyen, 1970’ lerdeki reklam jenerik ve spotlarını dinleyen meclis üyeleri, Televizyon Stüdyosu’nda bir de haber programı provası gerçekleştirdiler.

Müze’de yeralan ve 1933′te Atatürk’ün 10. Yıl Nutku’nu okuduğu törenlerde kullanılan mikrofonla birlikte orijinal kaydı ise bir diğer heyecan verici bölüm oldu.

Açıldığı 2012 yılından bu yana her dönem ziyaretlerine eden Çocuk Meclisi, zengin koleksiyonu, birbirinden önemli değerli parçalarıyla ve şık yalın tasarımıyla, çocukların ve o dönemleri bizzat yaşamış olan büyüklerin heyecanla gezdikleri bir müze olma özelliğini koruyor ve her yıl daha çok ziyaretçiye ulaşıyor. Meclis üyeleri, bugüne dek hiç görmedikleri bu önemli müzeyi gezme fırsatı elde ederken, hem Meclis yetkililerine hem de kendilerine bu Meclisi armağan eden Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK’e bir kez daha teşekkür ettiler; birbirinden farklı deneyimleri yaşayan ve çocukların oylarıyla göreve gelmiş meclis üyeleri olarak kendilerini şanslı hissettiklerini bir ekz daha ifade ettiler.