Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


BÜLTEN
16.02.2015

KOMİSYONLAR YENİ KARARLAR İÇİN ÇALIŞIYOR

20. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, yıllık çalışma takvimine uygun olarak, komisyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sekiz komisyonun meclis üyeleri, hem kendi komisyonlarının faaliyet kapsamıyla ilgili olabilecek ve aynı zamanda çocuk hakları ilkelerinin takipçileri olarak, çocukların “yüksek yararı” nı gözeterek eğitimden, sağlığa, doğrudan çocukları da ilgilendiren her konuda yepyeni kararların arayışı içerisinde

Çocuklar her hafta, katılım hakkının uygulanmasındaki en temel iki prensip olan “bilgilendirilme” ve “kendisini ifade etme becerilerinin kazandırılması” amacıyla rehberlerinin de destekleriyle, yeni bilgiler ediniyorlar, ziyaret programlarında da yepyeni deneyimler kazanıyorlar.

Çocuklar, bir sonraki haftaya hazırlayacakları önerge başlıklarını tartıştıktan ve gündem konularını ele aldıktan sonra, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Erdem Hareket’in, Çocuk Meclisi ve Çocuk Hakları konusunda hazırlamakta olduğu tezi kapsamında, bir de anket çalışmasına katıldılar. Çalışma tamamlandığında, Çocuk Meclisi web sitesinde de yayınlanacak.

Meclis üyeleri, komisyon toplantılarının dışında, gitar ve tiyatro derslerine katılarak, hevesle yeteneklerini keşfetmeye ve değerlendirmeye çalışıyor;  Bilgisayar ve Oyun Odasında olduğu kadar, Kütüphanede de güzel ve verimli zamanlar geçiriyorlar. Çocuklar, “20 yıldır Ankara Çocuklarının Güçlü Sesiyiz “ ve “başta Belediye başkanı Melih GÖKÇEK olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” demeyi de ihmal etmiyorlar.

ÇOCUK MECLİSİ