Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
27.06.2015

GENEL KURUL’DA 23 NİSAN COŞKUSU

Büyükşehir Belediyesi 20. Dönem Çocuk Meclisi, 7. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi.

Çocukların önergelerle ilgili görüşlerini bildirmelerinin ardından yapılan oylamada,  19 yeni karar alındı. Çocuklar, “korku filmlerinin yayınlanma saatlerine dikkat edilmesi”; “AVM’lerde Nasrettin Hoca fıkralarıyla eğlenceli köşeler yapılması”; “Türk Dilinin yabancı kelimelerden arındırılması” ; “Karne döneminde ailelere çocuklara nasıl davranmaları gerektiğine ilişkin seminerler verilmesi” ; “Bankaların ATM’lerinin engellilere uygun yapılması” gibi kararları oybirliğiyle kabul ederken, uyum içerisinde bir toplantı daha gerçekleştirdiler

Çocuklar toplantının ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için, Meclis’te de bir kutlama gerçekleştirdiler.

Çocuklar bayramlarını, hazırladıkları sunumlar, şiirler ve yazılarla coşku içinde kutladılar. Eğitim Komisyonu Başkanı Ceren Hızlı ‘nın sunduğu programda Merve Kaya, Fatma Bengisu Ateş, Seçil Doğan, Arda Aras, Yusuf Talha İnce, Suat Sırrı Savan, Burak Fatih Özen, Vahide Atasu Yılmaz, Ayten Yazıcı, Beyzanur Yazıcı, Zeynep Rümeysa Geylani, Nisanur Aklan, Azra Karakaya, Ayşe Dila Karakaya ve Eyüp Mithat Açıkgöz yeraldılar.

Çocuklar, Atatürk’ten çocuklara armağan olan, Dünya çocuklarıyla bir arada kutlanan bu özel ve güzel bayramı, TBMM ‘nin Kuruluşunun 95. Yıldönümünde, kendi Meclislerinde de kutlamış oldular.

Meclis çalışma takvimi, 10 ve 17 Mayıs tarihlerindeki komisyon toplantıları ve 24 Mayıs’taki 8. Olağan Genel Kurul’la devam edecek.

ÇOCUK MECLİSİ