Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
05.05.2015

ÇOCUK MECLİSİNİN TRAFİK DEDEKTİFLERİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi 20. Dönem Çocuk Meclisi üyesi sekiz çocuk, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesinden yetkililerle birlikte Ankara Valiliği’ni ziyaret etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Yusuf Avan ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Erdoğan Onursal’ın, Trafik Dedektifleri Projesi ile ilgili bilgi vermek üzere Ankara Valisi Mehmet KILIÇLAR’ı ziyaretine, Çocuk  Meclisi üyeleri de katıldı.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile yaklaşık sekiz yıldır devam eden işbirliği çerçevesinde, her yıl düzenli olarak trafik eğitimleri alan, çocuk polisler olarak trafikte denetimlere çıkan ve trafik kurallarına dikkati çekmeyi sürdüren meclis üyeleri, hem trafik dedektifi çalışmalarını anlattılar, hem de tespit ettikleri konulara ilişkin önerilerini Sayın Vali’ye sunma imkanı etmiş oldular.

Çocuklar, okullarının çevresinde eksikliğini gördükleri üst geçit gerekisinimlerinden, trafik lambalarının yayalara kısa süreyle yanıyor olmasından, emniyet kemeri takmamakta ısrar eden ebeveynlerine uyguladıkları cezaları anlatırken, meclis çalışmaları hakkında da bilgiler verdiler.

Başkan Ayşe Dila Karakaya, Ankara Valisi Mehmet KILIÇLAR’ı, hem Çocuk Meclisi’ne davet etti; hem de diğer arkadaşlarıyla birlikte Meclis çalışmaları hakkında daha detaylı bilgi verebilecekleri bir buluşma ricasında bulundu.

Toplantının sonunda çocuklar, Türkçe Sözlük ve Puzzle gibi yararlı ve eğitici yayınların yer aldığı okul çantası armağanlarıyla birlikte fotoğraflar çektirirken,  kendilerini sıcak bir şekilde ağırlayan  Vali Kılıçlar’a teşekkürlerini sundular.

Meclis üyeleri, polis ağabeyleri ile birlikte Valilik Makamına gerçekleştirdikleri ziyaretten duydukları mutluluğu ifade ederken, birer trafik dedektifi olarak uyulması gereken hayati kurallara dikkati çekmeye ve hatırlatmaya devam edeceklerini vurguladılar.

ÇOCUK MECLİSİ