Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
26.03.2015

ÇOCUK MECLİSİ’NDE ÜÇ BOYUTLU ÇALIŞMA

Çocuk Meclisi üyeleri, ilk kez üç boyutlu tasarım ve üç boyutlu yazılım deneyimini yaşadılar

Meclis Üyeleri,hem tasarım yapmanın, hem de kendi yaptıkları tasarımların bir nesneye dönüşüm süreçlerini öğrenmenin heyecanını yaşadılar. Meclis üyeleri ilk kez Tinkercad üç boyutlu tasarım yazılımı kullanarak, kendi tasarımlarını yaptılar ve hemen ardından, yine ilk kez karşılaştıkları Üç Boyutlu yazıcı aracılığı ile somut çıktısını alarak, özel bir deneyim daha yaşadılar. 

Çocuk Meclisi’ylebugüne dek, programlama, robot tasarım, web tasarımı gibi çalışmalar gerçekleştirmiş olan, Gazi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk ÖZDEMİR, kurucusu olduğu Bilişim Garaj Akademisi’ndeki eğitim sistemi ile çocuklara, “üretim odaklı bilişim becerileri” kazandırmaya, çalışmalarını Çocuk Meclisi üyeleriyle paylaşmaya devam ediyor.

Çocuklar, Bilişim Garaj Akademisi’nin ve Gazi Üniversitesinin öğretim görevlileri Araş.Gör. Ekmel ÇETİN; Araş.Gör. Akça Okan YÜKSEL ve Uzm. Ahmet ÇELİK’in verdiği eğitimle, üç boyutlu (3D) tasarımlara giriş yaptılar, problemlere çözüm geliştirme  becerileri kazanmakla ilgili temel bilgilerle tanıştılar.  Meclis üyeleri, okullarındaki bilişim teknolojileri derslerinin de uygulamalı ve daha renkli biçimde işlenmesinin çok yararlı olacağını vurguladılar

Bu tür eğitimlerin, çocuklara sadece bilişim becerileri kazandırmayı değil, bilişimin, hayatta karşılaştıkları problemlere çözüm üretmek ve değer yaratmak için de önemli bir araç olduğuna ilişkin farkındalık yaratılmasının hedeflendiğini belirten Prof. Dr. ÖZDEMİR ve öğretim görevlileri; eğitimin en temel basamağı olan merak duygusunun harekete geçirilmesiyle yeni üretim süreçlerine girerek, heyecan verici bir deneyim yaşamakta olduklarını belirttiler. 

Meclis üyeleri, ilk kez gördükleri üç boyutlu yazıcı ile ileride çok daha farklı malzemeler tasarlanabileceğini, oyuncaklar, telefon kapakları, sevdikleri eşyalar ve daha büyük hayallerini de gerçekleştirebileceklerini belirtirken, bu tür yazıcılardan, ön ayakları olmayan bir köpeğe uygulanan protez ayakların oluşturulduğunu izlediklerinde ise heyecanlarını ve şaşkınlıklarını gizleyemediler. Çocuklar, kağıt üzerinde duran bir çizimin, tüm yüzeyleriyle üç boyutlu bir cisme dönüşmesini izlemenin çok değişik bir tecrübe olduğunu belirttiler ve Çocuk Meclisi’nin kendilerine bu fırsatı tanımasından duydukları mutluluğu ifade ettiler.

ÇOCUK MECLİSİ