Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
22.11.2014

Çocuk Meclisi’nde Seçim Heyecanı

Türkiye’nin öncü Çocuk Meclisi 20 Yaşında

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 20.Yılında yeni bir seçim heyecanı daha yaşadı.

Her geçen yıl artan başvuru sayılarıyla daha çok çocuğa katılım imkanı sağlayan ve 20 yıldır Ankara Çocuklarının sesi olmaya devam eden Çocuk Meclisi, Başkan Melih Gökçek tarafından kurulduğu 1995 yılından bu yana, çocukların kararlara katılım hakkının en güçlü temsilcisi olmayı sürdürüyor.

22 Kasım Cumartesi günü, on ayrı merkeze devam eden seçimlere katılan yaklaşık 3500 kadar çocuğun oy kullanma ve oy toplama heyecanı yine renkli görüntülere sahne oldu.

Kendi meclis binası olan tek meclis binası olma özelliğini de gururla taşıyan Çocuk Meclisi’ne bu yıl da ilgi çok büyük oldu. Farklı okullardan katılan 9-14 yaşlarındaki ilk ve orta öğrenimdeki çocukların, birbirlerini etkilemek ve oy toplamak için hazırladıkları pankartlar, afişler ve yaptıkları konuşmalar hem rakiplerinin hem de büyüklerin ilgisini çekti. Çocukların sürdürdüğü tatlı rekabet içerisinde ailelerin de heyecanı gözden kaçmadı.

Çocukların da hayatlarını kaybettikleri savaşların son bulması, daha güzel bir gelecek için doğanın korunması, çocuk haklarının anlaşılması, sağlıklı bir gelecek için sigarayla mücadele edilmesi, çocuk hakları evrensel bildirisinin uygulanması için çaba gösterilmesi, çocuklarla iletişim için büyüklerin çocukları daha iyi dinlemesi gibi taleplerini dile getiren çocuklar, “büyük projeler parlak fikirlerden doğar”; “hepimiz biriz, hepimiz beraberiz”; “büyüklerimize bizi anlatmak için buradayım”; “doğru isim doğru seçim” ; “burada biz de yaşıyorsak biz de söz sahibi olalım” gibi ifadeleriyle hem iddialarını hem de önem verdikleri konuları dile getirdiler.

Tüm bölgelerden gelecek oyların sayılmasının ardından seçilecek 20. Dönem asil üyesi 150 çocuk,  30 Kasım Pazar günü yapacakları ilk toplantıda, Başkanlık Divanı’nı belirlemek için yeni bir heyecan daha yaşayacaklar.  

ÇOCUK MECLİSİ