Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
29.12.2014

ÇOCUK MECLİSİ TRAFİKTE
 

“Değerli Yayalar, Büyükler! Çocuklar Sizi İzliyor!...”

Büyükşehir Belediyesi 20. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, artan trafik kazalarına dikkati çekmek amacıyla trafikteydi.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün Çocuk Meclisiyle dokuz yıldan bu yana devam etmekte olan trafik çalışmalarına bir yenisi daha eklendi ve 11 yeni meclis üyesi, Güven Park Kavşağında, büyüklere trafik dersi verdi!

Geçen yıllara kıyasla, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında % 5 - 6,5 arasında bir düşüş görülmekle birlikte, yayaların karışmış olduğu kazalarda son aylarda meydana gelen artışa dikkati çekmek amacıyla başlatılan çalışmaya Çocuk Meclisi üyeleri de destek verdi. Başkanlık Divanı üyeleri ve komisyon başkanlarının katıldığı trafik denetiminde çocuklar, yaya geçidini kullanan yayalara uyarıcı anonslar yaptılar, broşürler dağıttılar; trafik işaretleriyle, yönlendirmelerde bulundular.

Basının da yoğun ilgi gösterdiği çalışmada çocuklar, vatandaşların da takdirini topladılar. Trafikle ilgili temel konularda büyüklere yönelttikleri bazı basit soruların bilinmemesine şaşırdıklarını belirten meclis üyeleri, soruları bilemeyen vatandaşlara, “somurtkan yüz” etiketi bulunan limon, soruları bilen vatandaşlara ise “gülümseyen surat” etiketli elma verdiler. Çocuklar, kaldırımdan inerek yeşil ışığın yanmasını bekleyemeyen yayaları uyardıklarını, kimilerinin hemen kaldırıma çıkarak beklemelerine karşın, kimilerinin uyarılara karşı gösterdikleri umursamaz davranışlarından dolayı şaşırdıklarını ve üzüldüklerini sözlerine eklediler.   

Çocuklar yaya geçişlerinde de dikkatli olmak gerektiğini, koşmadan hızlı bir şekilde geçilmesi gerektiğini, polis abla ve ağabeylerinin tekrar hatırlattıkları gibi toplu taşım araçlarına yetişmek için aniden ve koşarak yola çıkılmaması gerektiğini bir kez daha vurguladılar; yetişkinlerin örnek davranışlar sergilemesinin, trafikte hem kendilerinin, hem sevdiklerinin, ve herkesin yaşamları için çok önemli olduğunu belirttiler

ÇOCUK MECLİSİ