Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


BÜLTEN

16.03.2015

ÇOCUK MECLİSİ, ÇANAKKALE ZAFERİNİN 100. YILDÖNÜMÜNDE ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADI
 

Çocuk Meclisi 20. Dönem komisyon üyeleri, 15 mart tarihinde gerçekleştirdikleri komisyon toplantılarında, gündemdeki konuları görüştüler, komisyon konularına göre,  önerge ve çalışma başlıkları belirlediler.

Çocuklar, yaklaşmakta olan 18 MART Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 100. yıldönümü dolayısıyla, bir de anma programı düzenlediler .

Murat  Berke Kaygısız’ın sunumunu yaptığı programda, Ayşe Dila Karakaya, Burak Fatih Özen, Berza Can Kütük, Büşranur Şaşmaz, Zeynep Rümeysa Geylani, Taha Akkurt, Berkan Murat, Sude Olmuş, Ceren Hızlı, Atabey Ahmet Eker, M.Berke Kaygısız, Zeynep Nur Yüksel, Eyüp Mithat Açıkgöz, Merve Kaya, Elif Sevindi, Berza Can Kütük ve Yusuf Talha İnce, hazırladıkları şiirler, slayt sunumlar, anı ve kısa hikaye anlatımlaryla, Mustafa Kemal’in komuta ettiği ordularımızı, “Çanakkale Geçilmez” diyen, vatanlarını savunmak için gözlerini kırpmadan şehit olan, kahraman askerlerimizi andılar; kahramanlık destanlarını seslendirdiler.  

Çocuklar, kendi yazdıkları şiirleri de okurken, bu önemli ve tarihi günün anlamını ve ruhunu derinden hissettiklerini, hiç unutmayacaklarını da göstermiş oldular.

Çocukların bir sonraki komisyon toplantısı 22 mart tarihinde yapılacak. Genel Kurul tarihi ise 29 mart .

ÇOCUK MECLİSİ