Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
ÇOCUK MECLİSİ ANKARA VALİLİĞİ’NDEYDİ

20. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Ankara Valisi Mehmet KILIÇLAR’ı makamında ziyaret etti.

Meclis üyelerini güler yüzle ve sıcak bir ortamda karşılayan Vali, çocuklarla tek tek ilgilendi, Meclis hakkında ayrıntılı olarak bilgi edindi.

Başkan Ayşe Dila KARAKAYA; tüm meclis üyeleri adına KILIÇLAR’ı selamlayarak başladığı konuşmasında, 1995 yılında kurulan ve bugün 20 yaşında olan Çocuk Meclisi’nin seçimlere ilişkin şartlar, tüzükte yeralan maddeler ve seçim hazırlıkları ve başkanlık yarışına ait bilgiler verdi; Ankara çocuklarının sesi olma fırsatını kazandıkları bu öncü meclisi kendilerine armağan eden Başkan Melih GÖKÇEK’in çocuklara duyduğu sevgisini ifade ederek, kendisine müteşekkir olduklarını belirtti. Ayşe Dila, Vali Kılıçlar’dan özellikle, kayıt ve başvuru dönemlerinde, Meclis’e daha çok çocuğun katılımının sağlanması için okulların ilgi ve işbirliğinin kazanılması amacıyla destek ve talimatlarını beklediğini de vurguladı.

Çocuklar gelecek planlarını, ideallerini, komisyonlarda aldıkları kararları Vali Kılıçlar’la paylaşırken, eğitimle ilgili alınan meclis kararlarının yeraldığı bir dosyayı da kendisine takdim ettiler.

Çocuklar, Valiliğin tarihi binasında, kendilerini özel hissettikleri özel bir gün daha geçirmenin heyecanını yaşarken, sordukları sorularla Ankara’da 2000 kadar Suriye’li çocuğa eğitim imkanı sağlandığını, eğitime % 100 destek projesinin hızla devam ettiğini, çocukları dürüstlük, vatanseverlik gibi olumlu vasıflarını pekiştirecek, teşvik edecek bir sitem dahilinde eğitmenin önemi hakkında bilgiler edindiler.

Büyüyünce Vali olmak istediğini belirten Yardımlaşma Komisyonu Üyesi Meryem AYDIN, bugüne dek üçle sınırlı kalmış olan kadın vali sayısını çoğaltmayı ve onlardan biri olma hedefini paylaştı. Çocukların tek tek fotoğraf çekmeleri için de zaman ayıran Vali KILIÇLAR; meclis üyelerinin daveti üzerine, yeni dönemde Çocuk Meclisi’ni ziyaret etmekten mutluluk duyacağını belirtti ve çeşitli armağanlarla Çocuk Meclisi’ni uğurladı.

20. Dönem 14 Haziran’da yapılan Veda Toplantısının ardından tatile girecek