Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BASIN BÜLTENİ
01.10.2014

ÇOCUK MECLİSİ 20. DÖNEME HAZIRLANIYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK tarafından23 Nisan1995yılında kurulanÇocuk Meclisi’nin20.dönem hazırlıkları sürüyor.

Seçim takvimi belli olurken, başvuruların ve seçimlerin yapılacağı adresler de belli oldu.  

9 - 14yaşlarında (Kasım 2005 - Kasım 2000 doğumlular )   ilk ve orta öğrenime devam eden çocuklar bu yıl da, başta Çocuk Meclisi olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplam On adreste ( Çocuk Meclisi, Planet Aile Yaşam ve Çocuk KulübüSincan Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü; Keçiören Çocuk Kulübü ; Sincan Çocuk KulübüKuşcağız Aile Yaşam ve Çocuk Kulübü;Altındağ Çocuk Kulübü, Batıpark Çocuk Kulübü,Mamak Çocuk Kulübü,  Pursaklar Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü ) hem başvuru formlarını dolduracaklar, hem de seçim günü bu adreslerde oylarını kullanarak yeni dönem meclisini oluşturacaklar.

Çocuklar başvuru formlarına  8 Ekim tarihinden itibaren, Sıhhıye’dekiÇocuk Meclisi’nden, Okullardan ve tüm Başvuru merkezlerinden ulaşabilecekleri gibi, Çocuk Meclisi’nin resmi WEB Sitesi’nden ( cocukmeclisi.ankara.bel.tr)de çıktı alınabilecekler; başvurular 16 Kasım tarihine kadar devam edecek.

22 Kasımtarihinde yapılması planlanan Meclis Üyeliği Seçimlerine,başvuru yaptıkları merkezde katılacak olan adaylar, hem kendilerini tanıtarak oy toplamaya çalışacak, hem de meclis üyelerini seçmek için oylarını kullanacaklar.

19. Dönemde,  3024 çocuğun başvurduğu seçimlerde, üye olmak isteyenler kadar, arkadaşlarını desteklemek için de başvurularını yapacak olan adayların oluşturduğu çocuk platformu, her dönem olduğu gibi bu dönem de, Ankara’nın farklı bölgelerinden, farklı okullarından gelen katılımcılarla rengarenk görüntüler oluşturacaklar.

Adaylar, Ankara çocuklarının sesi olmak, çocukları ilgilendiren tüm kararlara katkı sağlamak amacıyla, 20. Dönem Çocuk Meclisi asil üyesi olarak seçilmek için ilk adımlarını atmış olacaklar.

ÇOCUK MECLİSİ 


BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ