YABANCI HEYETLERDEN BAKAP’A TAM PUAN

Cumhuriyet’in ilanının ve Ankara’nın Başkent oluşunun 100. Yılında “100. Yıl Ankara Forumu” için dünyanın farklı yerlerinden Başkente gelen heyetler, Ankara Büyükşehir Belediyesinin en önemli projeleri arasında yer alan BAKAP Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı’nı yakından inceleme fırsatı buldu.

01 Kasım 2023 Çarşamba 14:00
YABANCI HEYETLERDEN BAKAP’A TAM PUAN

Heyet daha sonra Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığının restorasyon ve kazı çalışmalarını sürdürdüğü iki bin yıllık Roma Tiyatrosu’nu ve kent tarihinin simgelerinden olan Ankara Kalesi’ni yakından inceledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet’in ilanının ve Ankara’nın Başkent oluşunun 100. yılında dünyanın farklı yerlerindeki kardeş kentlerinden gelen belediye başkanları, yardımcıları ile uluslararası yerel idare kuruluş temsilcilerini ağırladı.

Kutlamalar kapsamında gerçekleştirilen “100. Yıl Ankara Forumu”na katılan yabancı heyetler etkinliklerin son gününde Başkent Ankara’yı yakından tanıma fırsatı buldular.

ETAP ETAP TANITILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesinin en önemli vizyon projeleri arasında yer alan BAKAP (Başkent Ankara Kalkınma Projesi) Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı yabancı konuklara tanıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen tanıtım gezisinde Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün bir sunum gerçekleştirdi. 3,5 milyon metrekare alan üzerine kurulan BAKAP, sunumun ardından rehber eşliğinde etap etap gezdirildi. Sürdürülebilir organik tarımın en güzel örneklerinin yer aldığı BAKAP’a hayran kalan yabancı heyetler örnek projeyi yakından inceleme fırsatı buldu.

100. YIL DOSTLUK BAHÇESİ KURULDU

29-31 Ekim tarihlerinden gerçekleştirilen “100. Yıl Ankara Forumu” anısına BAKAP’ta yer alan bir bölüme "Yüzüncü Yıl Dostluk Bahçesi" kuruldu.

Foruma katılan kentlerin isimlerinin verildiği ağaçlar, yabancı heyetler tarafından toprakla buluşturuldu. Yavaş, her bir heyetin ağacını tek tek dolaşarak toprak attı.

ANKARA’NIN TARİHİ YERLERİ DE İNCELENDİ

Yabancı heyet, doğa ile iç içe vakit geçirdikleri BAKAP’taki gezisinden sonra Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı’nın restorasyon ve kazı çalışmalarını sürdürdüğü iki bin yıllık Roma Tiyatrosunu ve kent tarihinin simgelerinden olan Ankara Kalesi’ni yakından inceledi.

Uzman rehberler eşliğinde düzenlenen gezide yabancı heyete, tarihi bölgede sürdürülen restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler verildi.