Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

ODTÜ'DEN GEÇECEK YOL KONUSUNDA ANLAŞMA SAĞLANDI

Sağlık Bakanlığı tarafından Bilkent’te yapımı devam eden Şehir Hastanesi Kampüsü’nün ulaşımı için ODTÜ içinden geçirilecek yol konusunda, ODTÜ Rektörlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında anlaşma sağlandı. Anlamaya ilişkin protokol, Ankara Valiliği’nde imzalandı.

08 Eylül 2017 Cuma 08:13
ODTÜ'DEN GEÇECEK YOL KONUSUNDA ANLAŞMA SAĞLANDI

BİLKENT ŞEHİR HASTANESİ KAMPÜSÜNÜN ULAŞIMI İÇİN ODTÜ İÇİNDEN GEÇİRİLECEK 2 YOLLA İLGİLİ OLARAK, ANKARA VALİLİĞİ’NDE, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE ODTÜ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

BAŞKAN GÖKÇEK, ANLAŞMA SAĞLANDIĞINI, TWITTER HESABINDAN DUYURDU:

“ODTÜ CAMİASI VE YÖNETİMİNİN ANKARA HALKINA YAPTIĞI JEST DOLAYISIYLA, ANKARALILAR ADINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

"ODTÜ İLE EYMİR REKREASYON ALANI KONUSUNDA ODTÜ'NÜN İSTEDİĞİ TARZDA HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIR OLDUĞUMUZU AYRICA İLETİYORUM”

odt_yol_330.jpgSağlık Bakanlığı tarafından Bilkent’te yapımı devam eden Şehir Hastanesi Kampüsü’nün ulaşımı için ODTÜ içinden geçirilecek yol konusunda, ODTÜ Rektörlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında anlaşma sağlandı. Anlamaya ilişkin protokol, Ankara Valiliği’nde imzalandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, anlaşma sağlandığını, Twitter hesabından, “Bilkent Şehir Hastaneleri trafiğini rahatlatmak için ODTÜ arazisinde yapılacak tünel ve bulvar için ODTÜ ve ABB arasında anlaşma sağlandı” tweet’ini atarak, fotoğraflarını da paylaştı.  

Ankara Valiliği’nde düzenlenen imza törenine, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök,  ODTÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Türker Özkan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar

katıldı.

Protokole göre, Büyükşehir Belediyesi’nin yapmayı planladığı ve ODTÜ yönetimi arasında anlaşmazlığa neden olan yol, ODTÜ arazisi içinden tünel olarak geçecek ve buradan 1071 Malazgirt Bulvarı’na bağlanacak. Diğer yol da ODTÜ arazisi kenarından geçerek, İncek Bulvarı’na bağlanacak. Bu yol, Konya Yolu’na paralel olarak yapılacak.

Bu yolların yapımı sırasında kaldırılacak her ağaç için Büyükşehir Belediyesi, en az 2 katı ağaç dikecek.

"YENİ BİRLİKTELİKLERİN YOLUNU AÇACAĞINI ÜMİT EDİYORUM"

Başkan Gökçek, konuyla ilgili olarak Ankara Valiliği’nin yaptığı basın açıklamasını da takipçileriyle paylaşarak şu tweet'leri attı:

“-Protokol görüşmeleri, karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesinde geçti.

-ODTÜ camiası ve yönetiminin Ankara halkına yaptığı jest dolayısıyla, Ankaralılar adına şükranlarımı sunuyorum..

-Bu başlangıcın, bundan sonra Ankara, ODTÜ ve Ankara halkına yeni birlikteliklerin yolunu açacağını temenni ve umut ediyorum..

-Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ODTÜ yönetim ve camiasından gelen her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu bildirmek isterim.

-ODTÜ ile Eymir rekreasyon alanı konusunda ODTÜ'nün istediği tarzda her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu ayrıca iletiyorum..

PROJE, BÖLGENİN TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK

Ankara Valiliği’nden, protokolün imzalanmasının ardından yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından ODTÜ’de yapılacak yolların, Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü’nün yapılacağı bölgenin trafiğini rahatlatacağına dikkat çekildi.

İmzalanan protokol, yapılacak yollarla ilgili şu maddeleri kapsıyor :

-ODTÜ Teknokent Kavşağı ile 1071 Malazgirt Bulvarı arasında bağlantıyı sağlayacak tünel, kampüs alanının üst yüzey bölgesine zarar verilmeksizin yeraltından yapılacak.  Tünelin giriş ve çıkışındaki kavşak bağlantı alanlarında, gerektiğinde aç-kapa imalatları yapılacak ve tahribat minimum seviyede tutulacak. Tünel projesi, ODTÜ'nün gözetim ve mutabakatı çerçevesinde yürütülecek.

-Aysel Sabuncu Yaşam Merkezi'nin bulunduğu bölgeden başlayan ve ODTÜ arazisinin sınırına en yakın bölgelerinden geçerek İncek Bulvarı'na ve daha sonra da Ankara Çevre Otoyolu'na bağlanacak bulvarın, Jandarma Komutanlığı Hava Radar arazisi bölgesine kadar olan ve ODTÜ alanında kalan yaklaşık 4,8 km'lik kısmı yapılacak.

-Proje kapsamında nakledilecek veya kaldırılacak ağaç ve çalı gruplarının 2 katından az olmamak üzere ağaç ve çalı grubu, ODTÜ'nün  göstereceği alanlara dikilecek ve yol güzergahının her iki tarafında kalan kısımlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ağaçlandırılacak.

- Proje kapsamında yol olarak kullanılan 36 hektarlık alan karşılığı olarak, ODTÜ alanına bitişik veya en yakın bölgeden, 36 hektardan az olmamak üzere alan, Ankara Valiliği’nin koordinasyonunda ODTÜ'ye tahsis edilecek.”

ODTÜ'DEN GEÇECEK YOL KONUSUNDA ANLAŞMA SAĞLANDI
ODTÜ'DEN GEÇECEK YOL KONUSUNDA ANLAŞMA SAĞLANDI
ODTÜ'DEN GEÇECEK YOL KONUSUNDA ANLAŞMA SAĞLANDI
ODTÜ'DEN GEÇECEK YOL KONUSUNDA ANLAŞMA SAĞLANDI
ODTÜ'DEN GEÇECEK YOL KONUSUNDA ANLAŞMA SAĞLANDI
ODTÜ'DEN GEÇECEK YOL KONUSUNDA ANLAŞMA SAĞLANDI
ODTÜ'DEN GEÇECEK YOL KONUSUNDA ANLAŞMA SAĞLANDI
ODTÜ'DEN GEÇECEK YOL KONUSUNDA ANLAŞMA SAĞLANDI
ODTÜ'DEN GEÇECEK YOL KONUSUNDA ANLAŞMA SAĞLANDI