Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

HANIM LOKALLERİ'NDE "KAYNAŞMA TOPLANTILARI"

Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri’nin 2014 yılı kaynaşma toplantıları sürüyor.

18 Ocak 2014 Cumartesi 12:33
HANIM LOKALLERİ'NDE "KAYNAŞMA TOPLANTILARI"

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AHMETLER HANIM LOKALİ, ÜYELERİ’NİN PROGRAMINA KATILAN NEVİN GÖKÇEK:
“SEVGİYE MUHTAÇ İNSANLARA BİR TEBESSÜM ETMEK VE HATIRLARINI SORMAK, SİZLERİ DE MUTLU EDER”

hnm_lkl.jpg

Büyükşehir Belediyesi Hanım Lokalleri’nin 2014 yılı kaynaşma toplantıları sürüyor.
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Ahmetler Hanım Lokali üyelerinin düzenlediği programına katılan Başkan Melih Gökçek’in eşi ve aynı zamanda Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, sevginin her şeyin başı olduğunu, tüm olumlu sonuçların sevgi ortamında gerçekleşebileceğine dikkat çekti.
Sevgisiz hiçbir şeyin olumlu sonuç vermeyeceğine vurgu yapan Nevin Gökçek, şunları söyledi:
“İnsan sevgisiz yaşayamaz. Sevginiz eksilmesin, daima artsın. Sevgiyi arttırmak, inanın sevgiye muhtaç insanları bularak onlara bir güzel tebessüm sunabilmek ve hatırlarını sormak çok önemlidir. İnsanlar, sevildiğini ve kendilerine kıymet verildiğini hissetmesiyle inanın ki sizleri de çok mutlu edecektir.”

-“188 ALO DOĞUM HATTI PROJESİ EV ZİYARETLERİNDEN ESİNLENİLDİ”
Nevin Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik sıkıntı yaşayan ailelere, engellilere, çocuklara ve yaşlılara büyük maddi destek verdiğini ifade ederek, kendisinin de SOS Vakfı adına bugüne kadar 50-60 bin eve ziyarette bulunduğunu söyledi.
Özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelere yaptığı ziyaretler sırasında çok değişik olaylara tanık olduğunu anlatan Nevin Gökçek, hamile bayanların doğum öncesi sağlıklı bir şekilde hastaneye götürülmesi, doğum sonrasında ise annelerin bebekleri ile birlikte evlerine uygun şartlarda ücretsiz olarak ulaşmalarını sağlayan 188 Alo Doğum hattı projesinin gerçekleşme hikayesini şöyle özetledi;
“Çaldığım her kapıda ayrı bir dert, ayrı bir çile ile karşılaşıyorum. Bir gün yeni doğum yapmış acılar içerisinde kıvranan bir annenin içler acısı durumuna şahit oldum. O anneye hemen hastaneye götürmeyi teklif ettiğimde, bana ‘Ne olur beni hastaneye götürme, ben param olmadığı için hastaneden kaçtım’ dedi. O günlerde şimdiki mevcut hükümet yoktu ve şimdiki gibi hastanelerde insanların acil ihtiyaçları karşılanmıyordu. Hastane masrafını ödeyemeyen insanlara ya borç senedi imzalatılarak bırakılıyor veya hastanede rehin tutuluyordu. Yeni doğum yapan bayan bana komşulardan aldığı 15 lirayla hastaneye taksi ile giderek, eve döndüğünü söyledi. Bu durum beni çok üzdü ve bu durumu akşam eşim Melih Gökçek’e anlattığımda ücretsiz 188 Alo Doğum projesinin temeli atıldı.”
Nevin Gökçek’in üyelere yaptığı ve herkesi duygulandıran konuşmanın ardından daha sonra Ahmetler Hanımlar lokali üyeleri kendi aralarında bol bol eğlendiler.