Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARET

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Baş Danışmanı Alexander Dugin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret etti.

17 Temmuz 2016 Pazar 13:13
BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARET

-RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN’İN BAŞDANIŞMANI DUGİN, BAŞKAN GÖKÇEK’İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
-BAŞKAN GÖKÇEK: “TÜRK RUS İLİŞKİLERİNİN YENİDEN İSTENEN NOKTALARA GELMESİ İÇİN BU TEMASLARIN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”
-“SAYIN DUGİN’İN BENİMLE GÖRÜŞMEK İSTEMESİ, BENİ MUTLU ETTİ. İKİ ÜLKE LİDERLERİNİN BİRARAYA GELMESİNDEN ÖNCE ALT DÜZEYDE GERÇEKLEŞTİLEN GÖRÜŞMELER, İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAKTIR”


baskan.jpgRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Baş Danışmanı Alexander Dugin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret etti.
Başkan Gökçek, Avrasya Yerel Yönetimler Birliği'nin daveti üzerine Türkiye’de bulunan ve Putin'in Türkiye ve Avrasya ilişkileri konusunda baş danışmanı olan Dugin ve Birlik temsilcileriyle, önceki gün makamında görüştü.
Gökçek, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Rus konuğunu ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi ve yeniden istenilen seviyelere çıkarılması konusunda oldukça verimli bir görüşme yaptıklarını söyledi.
Görüşme talebinin konuğundan gelmiş olmasının, kendisini ayrıca mutlu ettiğini belirten Başkan Gökçek, iki ülke lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin’in bir araya gelmesinden önce alt düzeyde gerçekleştirilen bu görüşmelerin, ilişkilerin gelişmesine sağlayacağı katkıya dikkat çekti.

-“İKİ ÜLKE ARASINDAKİ GERİLİMİN KİMSEYE FAYDASI OLMAZ”
Başkan Gökçek, Rusya-Türkiye arasında meydana gelen "uçak krizi” sürecinin ilk gününden itibaren, kendisinin, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden iyileştirilmesi gerektiğini savunanların başında geldiğini hatırlatarak, Rusya ve Türkiye arasındaki gerilimin, iki ülkeye de fayda getirmeyeceğini bir kez daha yineledi.
Konuğu Dugin’in ile görüşmesinin oldukça sıcak ve dostane bir atmosfer içinde gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Gökçek, “Konuğumla sohbetimizde, Türkiye ve Rusya arasındaki yaşanan sorunun çözümü ve bundan sonra atılması gereken adımlar konusunda aynı düşünceleri paylaşıyor olmaktan memnuniyet duydum. Karşılıklı atılan bu iyi niyet adımlarının ardından, inanıyorum ki dostluk bağlarımız ve ilişkilerimiz daha iyi olacak'' diye konuştu.

BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARET
BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARET
BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARET
BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARET
BAŞKAN GÖKÇEK'E ZİYARET