ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GELENEKSEL YARIYIL ÇOCUK FESTİVALİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, birbirinden çeşitli etkinliklerle ANFA Altınpark’ta üçüncüsünü gerçekleştirdiği“ Geleneksel Yarıyıl Çocuk Festivali”ne ev sahipliği yaptı.

04 Şubat 2024 Pazar 16:33

7’den 70’e yaklaşık 6 Bin 500 kişinin yoğun katılımıyla dolup taşan festivalde; kukla gösterisinden illüzyon showa, pandomimden konserlere kadar birbirinden renkli etkinlik ve gösteri Başkentli miniklerle buluştu.

Öğrenci ve çocuk dostu uygulamalarıyla örnek olmayı sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentli minikleri birbirinden çeşitli etkinliklerle buluşturmaya devam ediyor.

Büyükşehir, ANFA Altınpark’ta düzenlenen “Geleneksek Yarıyıl Çocuk Festivali”ne ev sahipliği yaptı.

“ÇOCUKLARIN OLDUĞU HER YER ÇOK RENKLİ VE IŞIL IŞIL”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Doç. Dr. Serkan Yorgancılar, “İki gün sürecek etkinliğimizde birçok farklı etkinlik ve gösteri yapıldı. Çocukların çok sevdiği 2 konser verildi. Çocuklarımızın çok sevdiği illüzyon gösterisinden bubbleshowa, atölyelerden tahta bacağa kadar pek çok etkinlik Ankaralı çocuklarımızı bekliyor” derken, en popüler çocuk şarkılarını minikler için söyleyen Müzisyen Onur Erol, “Kendi şarkılarımı çocuklar için söylüyorum. Çocukların olduğu her yer çok renkli ve ışıl ışıl. Çocukların okulda yoğun çalışmaları oldu, ara tatilinde dinlenmeyi ve eğlenmeyi hak ediyorlar. Eğlenceli ve keyifli bir atmosfer. Biz de şarkılarımızla onlara katkı sağladık ailelerle ve çocuklarla buluştuk” dedi.

FESTİVAL 6 BİN 500 KİŞİYLE DOLUP TAŞTI

7’den 70’e yaklaşık 6 bin 500 kişinin yoğun katılımıyla dolup taşan festivalde; kukla gösterisinden illüzyon showa, pandomimden konserlere kadar birbirinden renkli etkinlik, konser ve gösteri Başkentli minikleri büyüledi.

MİNİKLER ONUR EROL’UN EĞENCELİ ŞARKILARIYLA ÇOŞTU

Müzisyen Onur Erol’un eğlenceli ve doyumsuz şarkıları binlerce çocuğun sesiyle konser alanında yankılandı. Festivalde; sihirbaz, koro, kukla gösterisi, balon katlama gösterisi, illüzyon, animatör, jonglör, palyaço, pandomim, bubbleshow, tahta bacak, çocuk tiyatrosu, atölyeler, konserler ve hacivat-karagöz oyunu gibi birbirinden hareketli sahne showlarının yanı sıra çocuklar kil atölyesi, çim adam atölyesi, ahşap boyama atölyesi gibi birbirinden renkli etkinliklerle dolu dolu hediye gibi bir yarıyıl eğlencesi yaşadı.

BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR

Festivale yoğun ilgi gösteren aileler ve çocukları, eğlenceli zaman geçirdiklerini şu sözlerle dile getirdi:

-Zeliha Büşra Özel: “Özel eğitim merkezi olarak öğrencilerimizle birlikte geldik. Çocuklarımızın akran eğitimlerine ve sosyal kültürel faaliyet adına katkı sağlasın diye katıldık. Keyifli ve eğlenceli bir ortam. Çocuklar dört duvar arasından çıkmış oldu. Teşekkür ediyoruz Büyükşehir’e.”

-Gülara Nane: “Sosyal medyada tesadüfen etkinliği gördüm geldim. Çok verimli geçiyor. Konser ve diğer etkinlikler çok eğlenceli. Boyama etkinliği yaptık, yüz boyama yaptık, fotoğraf çektik, pamuk şekerler dağıtıldı. Dolu dolu bir program olmuş.”

-Utku Aras Yıldız: “Festivalde çok eğlendim. Kâğıda resim çizme, taş boyama, balon katlama sanatı gibi çeşitli etkinlik vardı. Çok güzel zaman geçirdim burada teşekkür ederim.”

-Mina Çimen: “Çok eğleniyorum burada çeşitli etkinlikler oluyor. Arkadaşlarımla vakit geçirebildim, ebru sanatı yaptım, kinetik kum oyunu yaptım, taş boyama ve çim adam yapımı atölyesine girdim. Bugün çok eğlendim.”