Okutan Ankara Projesi

DÜZENLEDİĞİ DAVETTE

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI

DESTEKÇİLERİYLE BİRLİKTE KUTLADI!

Gecede toplanan bağışlar Okutan Ankara projesine bağışlandı.

56 yıldır Türkiye’nin çağdaş ve aydınlık yarınlarına katkıda bulunmak için çalışan Türk Eğitim Vakfı, cumhuriyetimizin 100. yılını destekçileriyle birlikte kutlamaya devam ediyor! TEV Ankara Şubesi’nin ev sahipliğinde tarihi Ankara Kalesi’ndeki Divan Çukurhan’da gerçekleşen gecede Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar; Koç Holding Resmi İşler Direktörü Ufuk Çıplak; Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç ve ASO yönetim kurulu üyeleri; Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcıları Temel Aktay ile Halil İbrahim Yılmaz ve ATO yönetim kurulu üyeleri; TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş; TEV Yönetim Kurulu Üyeleri Fırat Tekin, Dilek Mutuş, Dr. Mehmet Ali Neyzi; TEV Genel Müdürü Banu Taşkın; TEV Ankara Şube Başkanı Yasemin Türkoğlu; TEV Kamu İlişkileri ve Yurtlar İktisadi İşletmeleri Koordinatörü Ömer Turna ile Ankara’nın önde gelen iş insanlarıyla bir araya geldi. TEV eğitim dostu Rahmi Çöğendez’in iki adet Atatürk tablosunu müzayedeye çıkardığı gecede müzayededen ve destekçilerin bağışlarından elde edilen gelirin tamamı, TEV ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yürütülen Okutan Ankara projesine bağışlandı.

Kurulduğu günden bu yana eğitimde fırsat eşitliği için çalışan Türkiye’nin en köklü vakıflarından Türk Eğitim Vakfı (TEV), cumhuriyetimizin 100. yılını çeşitli etkinlikler ve projelerle kutlamaya devam ediyor.

TEV Ankara Şubesi, Divan Çukurhan’da cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında bir davet gerçekleştirdi. Yapı Kredi, ARD Grup, Ankara Sanayi Odası, Ankara Ticaret Odası, DYO, İnfinia, Plan’s ve Türk Traktör destekleriyle düzenlenen davette, TEV yöneticileri ve şehrin önde gelen isimleri, eğitimde fırsat eşitliği için bir araya geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş davette yaptığı konuşmada  “Haziran ayında TEV ailesiyle Okutan Ankara projesi için bir protokol imzaladık. Bu projenin vatandaşa duyurulması ve öğrencilere ulaştırılması konusunda desteklerimizi sürdürüyoruz. Eğitim şart deniyor ya evet eğitim şart! Biz de çalışmalarımızda ağırlığı özellikle dezavantajlı gruplara veriyoruz. Herkesin eşit eğitim alması adına bazı çalışmalar yapıyoruz. Bir tek amacımız var; bu çocuklar eğitimlerinden mahrum kalmasın, yatağa aç girmesin ve mutlaka okusun... Çünkü özellikle sosyal destek alanların çocuklarını okutmadığımız zaman onlar da üçüncü nesil olarak yardım alan aileler olacaklar. Dolayısıyla kendi hayatının kurtulması, ülkemizin istihdamına katkı sağlaması adına özellikle sosyal destek alan ailelerin çocuklarının eğitim alabilmeleri için uğraşıyoruz. Yeter ki okusunlar hayata atılsınlar… Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği cumhuriyeti emanet edeceğimiz çocuklar, ancak eğitim alırlarsa istediğimiz şekilde yetişirler. Bu düşüncelerle hayata geçirdiğimiz Okutan Ankara projesine destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Herkese çok teşekkür ediyorum,” dedi.

TEV ile imzalanan protokolle kız öğrencilere yeni bir yurt yapılacağını kaydeden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Bu yıl imzaladığımız protokolle birlikte Beştepeler’de bulunan çok kıymetli bir arsamızı TEV’e kız çocuklarına yurt yapması için tahsis etmiş bulunmaktayız. Bu yurt binasının temelini hep birlikte atacağız. Beştepeler Mahallesi’nde 3465 metre kare arsa üzerinde 7300 metre kare kapalı alan olarak projelendirilen tesiste 324 kız çocuğumuz barınacak. 4 kişilik 81 odanın bulunacağı tesis içerisinde çalışma salonları, yemekhane, çok amaçlı salon, revir, çamaşırhane ve idari birimler de bulunacak,” şeklinde konuştu.

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş konuşmasında “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin doğduğu başkentimiz Ankara’da, Türk Eğitim Vakfı ailesi olarak, Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamasını coşkuyla paylaşıyoruz. Bu büyük günün önemini ve anlamını hep birlikte yaşıyoruz. Türk Eğitim Vakfı olarak eğitime destek projelerimizde yerel işbirliklerini ve yurttaşlarımızın gösterdiği dayanışmayı çok önemsiyoruz. Bu çerçevede Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yan yana yürümekten ve bu yıl Okutan Ankara projesini hayata geçirmiş olmaktan, Ankara halkının değerli desteklerini alıyor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yıl ayrıca Yenimahalle ilçe sınırları içerisinde öğrenci yurdu yapımı konusunda bir protokol imzaladık. Yeni yurdumuzla, Ankara’ya okumaya gelen ve barınma konusunda sıkıntı çeken kız öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz,” sözlerine yer verdi.

Sunuculuğunu Özgür Aksuna’nın üstlendiği davette usta oyuncu Tamer Levent de geceye destek veren isimler arasındaydı. Daha önce düzenlediği müzayedelerle vakfa büyük katkılar sağlayan TEV eğitim dostu Rahmi Çöğendez ise kendi yönettiği müzayedede ressam Yavuz Bozkurt ve Remzi Taşkıran’ın iki adet Atatürk tablosunu açık artırmaya çıkardı. Davette müzayededen ve destekçilerin bağışlarından elde edilen gelirin tamamı, TEV ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yürütülen Okutan Ankara projesine bağışlandı.

OKUTAN ANKARA

Türk Eğitim Vakfı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen Okutan Ankara projesi kapsamında Ankaralı apartman sakinleri, şehirde maddi nedenlerle eğitimine devam etmekte zorlanan üniversite öğrencilerinin eğitimine destek oluyorlar. Proje kapsamında, her bir apartmanın Ankara’da ikamet eden başarılı ve maddi imkânları sınırlı bir üniversite öğrencisine burs desteği sağlaması hedefleniyor. Projeye katılmak isteyen apartman sakinleri için Türk Eğitim Vakfı’nda ilgili apartman adına burs fonu oluşturularak gençlere 9 ay boyunca eğitim desteği sağlanıyor.