• Sayfayı yazdır.
  • Yazı boyutunu azalt.
  • Yazı boyutunu arttır.

Kente BakışAnkara Mutfağı

Çorbalar

Et Yemekleri

Pilavlar - Köfteler

corba.jpg etyemek.jpg pilavlar.jpg

Aş çorbası, dutmaç, keşkek çorbası, miyane çorbası, sütlü çorba, tarhana çorbası, düğün çorbası ve toyga çorbası en çok bilinen çorbalardır.

Ankara tavası, alabörtme, calla, çoban kavurması, ilişkik, uruş kapama, homaça, orman kebabı, patlıcanlı et, sızgıç, siyel ve siyer sayılabilir.

Bici, bulgur pilavı, oğmaç aşı, pıt pıt pilavı yer alır.  
Kadınbudu köfte, mücirim köftesi,yumurtalı köfte, tohma, tiridi köfte belli başlı köfte türleridir.

 Dolmalar

Börekler Çörekler

Yemekler

dolmalar.jpg

borek.jpg yemekler.jpg
Efelek dolması, mantı, etli yaprak sarma, şirden dolması (bumbar), yalancı dolma en sevilen dolmalar arasında
yer alır.
Altüst böreği, ay böreği, bohça böreği, entekke böreği, hamman, kaha kol böreği, papaç, pazar böreği, tandır böreği, yalkı en göze çarpan örneklerdendir. Yemekler Carcıran, bici aşı, çılbır, çırpma, göçe, göter, kale, keşkek yemeği, köremez, mıhlama, omaç, papara, saz, tatmak tiridi,topaç bilinen yemek türleridir.

Hamur İşi Yemekler

Tatlılar Kompostolar

Ekmekler

Bazlama, cızlama, gözleme, nevizme, öllüğün körü, su böreği
sayılabilir.

Ayva boranası, baklava, bırtlak, daşlak, ekir, fıslak, höşmerim, kabak tatlısı, karga beyni, kar helvası, kaygana, köyter, omaç, perçem, saraylı, tiltil helvası, tuhafiye, zerdali boranası,zerdali hoşafı yer alır. Bazlamacın, bezdirme, gizleme, çerpit, ebem ekmeği, kartalaç, kömbe, kete, saçkıran, serit ve yarımca yer alır.