Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Yerel Yönetimler Sempozyumu…

Türkiye Ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Tarafından Düzenlenen “Ulusal Kalkınmada Yerel Yönetimlerin Rolü” Sempozyumu’na Katılan Konuklar, Büyükşehir Belediyesi’nin Rekreasyon Ve Kentsel Dönüşüm Alanları İle Projelerini Gezdiler

21 Ekim 2009 Çarşamba 15:09
Yerel Yönetimler Sempozyumu…

1.gif

Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) tarafından düzenlenen “Ulusal Kalkınmada Yerel Yönetimlerin Rolü” konulu Sempozyuma katılan konuklar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin rekreasyon ve kentsel dönüşüm alanları ile projelerini gezdiler.
Belediye başkanları, öğretim görevlileri ve yerel yöneticilerden oluşan 60 kişilik grup Dikmen Vadisi, yenilenen 50.Yıl Parkı ile Gençlik Parkı’nı ziyaret ettiler. Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Selma Okuroğlu ile Çevre ve Koruma Daire Başkanı Hatice Akgül’ün eşlik ettiği heyet, ilk önce Büyükşehir Belediyesi’nin prestij projelerinden olan Dikmen Vadisi 1. 2. ve 3’üncü Etabı gezerek, bilgi aldılar.

2.gif
Projenin 1. Etabının 1995 yılında açıldığını belirten Akgül, 2. Etabın 2003’te tamamlandığını, 3. Etabı’nın da geçen ay hizmete açıldığını söyledi. Akgül, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Türkiye’deki ilk kentsel dönüşüm projelerinin başlangıcı olduğunu kaydederek, “Dünyada benzeri çok az olan bu projede 20 binden fazla ağaç dikildi” dedi.
Dikmen Vadisi’nin yeşiliyle ve modern yapılarıyla gerçekten büyük bir proje olduğunu kaydeden katılımcılar da 3. Etap’taki peyzaja, tırmanma duvarına, çocuk oyun alanlarına hayran kaldıklarını belirttiler. -TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BAYRAĞI-
Yenilenerek hizmete açılan 50. Yıl Parkı’nı da gezen katılımcılara burada da bilgi veren Daire Başkanı Akgül, 915 metre ile Ankara’nın en yüksek tepesinde bulunan parkta, Türkiye’nin en büyük bayrağının yer aldığını söyledi. Parkın 130 dönümden oluştuğunu da anlatan Akgül, parkta çoğu eski olmak üzere 4500 ağaç bulunduğunu da ifade etti.
 Sempozyum katılımcıları daha sonra yeniden düzenlenen Gençlik Parkı’nı da gezerek park alanıyla ilgili yetkililerden bilgi aldılar. Katılımcılar gezi çerçevesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi içindeki Başkent Tiyatrosunu da ziyaret ettiler. Tiyatrocular, katılımcılara başta kukla olmak üzere çeşitli oyunlar sahnelediler.