Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ulus Hal’de Gıda Denetimi…

Ankara Büyükşehir Belediyesi İle İl Tarım Müdürlüğü Ekiplerince Yapılan Denetimlerde Bozuk, Ambalajsız Ve Etiketsiz Ürünlere El Konuldu

04 Şubat 2010 Perşembe 06:31
Ulus Hal’de Gıda Denetimi…

1.JPG

Denetimlerde 500 Kilogram Bozuk Kuyruk Yağı Ele Geçirildi
Ankara Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım Müdürlüğü ekiplerince Ulus Yeni Hal’de gıda denetimi yapıldı. Denetimlerde bozuk, ambalajsız ve etiketsiz ürünlere el konulurken, yaklaşık 500 kilogram bozuk kuyruk yağı ele geçirildi.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Sağlık İşleri Dairesi ile Ankara Valiliği İl Tarım Müdürlüğü ekiplerince Ulus Yeni Hal ile çevresindeki esnafta gıda denetimi gerçekleştirildi. Denetimlerde yaklaşık 200 işyeri kontrol edilirken, bozuk, ambalajsız ve etiketsiz ürünlere yediemine alınmak üzere el konuldu.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ulus Yeni Hal Karakol Amirliği’nden yapılan açıklamaya göre ortaklaşa yapılan denetim sonucunda Ulus Hali’nde yaklaşık 500 kg bozuk kuyruk yağı ele geçirildi.

2.jpg
Yine Ulus Hali’nde yapılan denetimlerde ambalajsız olarak açıkta satıldığı tespit edilen yaklaşık 200 kg tavuk eti imha edilmek üzere emanete alındı. Denetimlerde ayrıca etiketsiz olarak satışa sunulan ve kullanma tarihi geçmiş olan 357 koli yumurta, 94 varil turşu, 90 kg peynir, 22 kg petek bal, 32 kg kavanoz bal ve 18 bidon tulum peynirine el konulduğunu belirten yetkililer, market, kasap, şarküteri vb yerlerin denetlendiğini söylediler.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Ulus Yeni Hal Zabıta Karakol Amirliği olarak denetimlerin rutin olarak her gün yapıldığını söyleyen yetkililer, vatandaşların kullanma tarihi geçmiş, etiketsiz ve açıkta satılan gıda ürünlerine karşı dikkatli olmalarını isteyerek, şikayetlerin Alo 153 nolu mavi masa hattına yapılabileceğini bildirdiler.