Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ukome Kararları…

15 Mart’tan İtibaren Ulus Hacı Bayram Camii Ve Çevresindeki Dolmuş Bekleme Alanlarının Hepsi, Gülbaba’da Oluşturulan Depolama Alanında Toplanacak -Ulaşım Koordinasyon Merkezi (Ukome) Genel Kurulu’nda Alınan Karar Gereği, Söz Konusu Bölgedeki Minibüslerin İzleyeceği Güzergah, Bentderesi Caddesi, Kevgirli Sokak, Hükümet Caddesi Ve Gülbaba Türbesi Karşısında Oluşturulan Depolama Alanı Olacak -Minibüsçü Esnafı İçin Özel Olarak Düzenlenen Depolama Alanında, Güvenlikten, Dinlenme Bölümüne, Aydınlatmadan, Tuvaletlere Kadar Her Türlü İhtiyacı Karşılayacak Bölümler Bulunuyor

26 Şubat 2010 Cuma 05:33
Ukome Kararları…

1.JPG

Ulus Hacı Bayram Camii ve çevresinde bulunan dolmuş bekleme alanları, 15 Mart’tan itibaren Gülbaba’da oluşturulan depolama bölgesine taşınacak.

UKOME Genel Kurulu’nda, Başkent ulaşımına ilişkin çeşitli konular görüşülerek, kararlar alındı. Genel Kurul’da Ulus Hacı Bayram çevresindeki trafiğin rahatlatılmasına yönelik olarak, bölgedeki minibüs bekleme alanlarının hepsinin, 15 Mart 2010 Pazartesi gününden itibaren Gülbaba’da oluşturulan depolama alanına taşınması karara bağlandı.

Alınan kararla, İsmetpaşa ile Gülbaba Türbesi arasında oluşturulan dev depolama alanına taşınan dolmuş durakları sayesinde, Hacı Bayram ve çevresindeki trafiğin rahatlatılması amaçlanıyor.
Ankara’nın toplu taşım ve ulaşımı konusunda çeşitli konuların ele alındığı, vatandaş ve esnafın isteklerinin ve önerilerinin değerlendirildiği UKOME toplantısında, yine önemli kararlara imza atıldı.

2.jpg

Bu kapsamda daha önce İsmetpaşa ile Gülbaba Türbesi arasında kalan alanda oluşturulan dolmuş depolama alanına, Ulus Hacı Bayram Camii çevresi, Hükümet Caddesi ve Hacı Bayram Caddesi’ndeki trafiğin rahatlatılması amacıyla bölgede hizmet veren dolmuşların taşınması kararlaştırıldı. Depolama alanının gerekli zemin iyileştirmelerinin ve peron düzenlemelerinin gerçekleştirildiği belirtilen kararda, ayrıca geçici olarak kullanılacak bu alanda güvenlik, dinlenme yeri, aydınlatma ve tuvalet ihtiyaçlarının da karşılanabildiği özel bölmeler yapıldığı ifade edildi.

Yeni kararla; 15 Mart 2010 Pazartesi gününden itibaren, Ulus Hacı Bayram Cami, Hükümet Caddesi ve Hacı Bayram Caddesi’nde hizmet veren Keçiören, Hasköy ve Gölbaşı semtlerine yolcu taşımacılığı yapan toplam 571 adet minibüs depolama alanına taşınmış olacak. Söz konusu bölgede hizmet veren dolmuşlar, Bentderesi’nden yukarıya çıkacaklar ve Kevgirli Sokak ile Hükümet Caddesi’nden aşağıya inerek, daha önce yapılan depolama alanlarına gidecekler ve bölgede bekleme yapmayacaklar.

Depolama alanında hizmet verecek dolmuş durakları ve araç sayısı şöyle:

Etlik (Esertepe, Ayvalı, Yükseltepe,Şehit Kubilay,Ovacık) :106 araç
Keçiören ( Asfalt-Şose, Uyanış, Osmangazi)  :94 araç  
Aktepe (Hacıkadın, Çaldıran)                    :47 araç
Sanatoryum (Kuşcağız, Atapark, Ufuktepe, Bağlum)  :67 araç  
İncirli (Basınevleri, Piyangotepe, Kuytu Sokak)     :52 araç
İçaydınlık (İçaydınlık, Yıldız, Doğantepe, Yeniyol, Eskiyol) :59 araç
Hasköy (Yıldız,Şenyurt Pursaklar, Pamuklar, Solfasol, Baraj)    :75 araç
Gölbaşı (Gölbaşı, İncek, Kardeşler)  :71 araç