Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Türk-Rus Dostluk Koruluğu…

Başkan Melih Gökçek İle Rusya Büyükelçisi Vladimir İvanovskiy Dikmen Vadisi’nde Oluşturulan Korulukta Ağaç Diktiler -Başkan Gökçek: “Bu Koruluk İle Rus Ve Türklerin Dostluğunu Simgelemeyi Amaçladık” - Rus Büyükelçi İvanovskiy: -“Ankara’da Yaşayan Yabancı Misyon Başkanı Olarak, Ankara’nın Çok Konforlu Bir Şehir Olduğunu Söyleyebilirim.

21 Ekim 2009 Çarşamba 15:16
Türk-Rus Dostluk Koruluğu…

1.gif

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovskiy ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi 3. Etap ile 4. Etabın kesişiminde oluşturulan “Türk-Rus Dostluk Koruluğu”na  ağaç dikerek birlikte can suyunu verdiler. 
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 bin metrekare alanda  oluşturulan korulukta sembolik olarak bir Huş ağacı diken Başkan Melih Gökçek, “Bu orman ile Rus ve Türklerin dostluğunu simgelemeyi amaçladık. Büyükelçinin de teşrif etmesiyle ağaçlarımızı diktik. Çok güzel bir olay gerçekleşti” dedi.
Dikilen 350 ağaçtan 200 tanesinin Huş ağacı olduğunu hatırlatan Başkan Gökçek, ağaçlar tuttuğunda Türk-Rus dostluğunu pekiştireceğini söyledi. 
Başkan Gökçek, bugün ayrıca doğum günü ve evlilik yıldönümü olduğunu da hatırlatarak, “Bundan dolayı doğum günümde böyle anlamlı bir koruluğu inşa ettiğimiz için ayrıca mutluyum” diye konuştu.

-“ANKARA KONFORLU KENT”

2.gif
Bu koruluğun Rusya Büyükelçiliği çalışanlarının ve Ankara’da yaşayan Rusların her zaman geleceği, dinleneceği bir dostluk parkı haline dönüşeceğini belirten Büyükelçi İvanovskiy de, “Artık Ankara’da 200 dostluk ağacımız var. Türk – Rus ilişkileri ve yeşil alanlar için Melih Gökçek’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Gökçek’e hem kentin geliştirilmesine, hem de Rus-Türk ilişkilerinin geliştirilmesine katkılarından dolayı teşekkür eden Büyükelçi İvanovskiy, “Gerçekten Ankara gibi dünya şehirlerinin belediye başkanlarının çok büyük sorumlulukları var. Ama Ankara’da yaşayan yabancı misyon başkanı olarak, Ankara’nın çok konforlu bir şehir olduğunu söyleyebilirim.  Burada hem çalışmak, hem de yaşamak çok konforlu. Aynı şekilde buna bu düşüncelerime diğer yabancı misyon başkanlarının da katıldıklarını biliyorum” diye konuştu. .
Dikmen Vadisi’ni çok beğendiğini belirten İvanovskiy, yabancı meslektaşlarının, yabancı büyükelçilerin de her sabah buraya gelip, hem ailecek dolaştıklarını hem de sabah sporu yaptıklarını ifade etti.
 Başkan Gökçek’in çok başarılı olduğunu da vurgulayan Büyükelçi İvanovskiy, “Rusçadaki deyimle ‘İnsan sadece bir ev inşa ettiği zaman, ağaç diktiği zaman ve çocuk büyüttüğü zaman başarılı olur’ dedi 
Rus Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Larissa Lutkova Türkkan da, Başkan Gökçek’e çok teşekkür ederek, dostluk  desteklerini her zaman beklediklerini söyledi.
 Günün anısı olarak, Rus Büyükelçi İvanovskiy Melih Gökçek’e yağlıboya bir tablo hediye ederken, Başkan Gökçek ise Rus Büyükelçiye Huş ağacını simgeleyen bir kristal plaket takdim etti.
Daha sonra Başkan Gökçek Eşi Nevin Gökçek ile beraber yaş günleri ve evlenme yıldönümü anısına hazırlanan pastayı da keserek birbirlerine ikram edip, konuklara dağıttılar. 
 Rus Büyükelçi İvanovskiy ile beraberindeki heyet, daha sonra  Başkan Gökçek ve eşi Nevin Gökçek ile birlikte birer Huş ağacı dikerek, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

-DİKMEN SAKİNLERİNDEN TEŞEKKÜR-

Törenin ardından Dikmen Vadisi’ni eşi Nevin Gökçek ile gezen Melih Gökçek’e evlerinin, yapımı tamamlanan 3. Etap ile, yapımı durdurulan 4 etabın kesişme noktasında olduğunu söyleyen İnci Cengiz adındaki bir bayan, 3. Etabın çok güzel olduğunu belirterek “Başkanım bu hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Ancak 4. Etap ne zaman tamamlanır” dedi. Bunun üzerine başkan Gökçek, buradaki projenin mahkeme kararıyla durdurulduğunu belirterek, buranın da en kısa sürede yapılabilmesi için yeni yöntem arayışları içinde olduklarını kaydetti.