Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Opera Köprüsü Altında Yaptırılan Rölyef Ve Mini dinlenme alanı törenle açıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek İle Kültür Ve Turizm Bakanı Günay, Opera Köprüsü Altında Yapılan “Başkent Ankara Ve Türkiyemiz” Konulu Rölyef İle Mini Dinlenme Alanının Açılışını Gerçekleştirdi -Başkan Gökçek, Rölyef’in Tüm Türkiye’yi Simgeleyen Anlamlı Bir Görünüm İfade Ettiğini Söyledi -Bakan Günay: “Türkiye’nin Zengin Geçmişi Ve Aynı Zamanda Geleceğine Işık Tutan Bir Kültür Haritası”

22 Ekim 2009 Perşembe 15:02
Opera Köprüsü Altında Yaptırılan Rölyef Ve Mini dinlenme alanı törenle açıldı

1.gif

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından heykeltıraş Metin Yurdanur’a yaptırılan Opera Köprüsü altındaki “Başkent Ankara ve Türkiyemiz” konulu Rölyef ile mini dinlenme alanının açılışını birlikte gerçekleştirdiler.
Opera Köprüsü altında Başkent’e yakışmayan baraka işyerlerinin yıkılması ile oluşan alan Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ortaklaşa çalışmasıyla bölgeye estetik kazandıran bir mini dinlenme alanına dönüştürüldü.
Başkan Gökçek, “Başkent Ankara ve Türkiyemiz” konulu Rölyef ile mini dinlenme alanının açılışı nedeniyle düzenlenen törende “Ankara’nın Opera Meydanı’nın yeniden tanzimi için bir aradayız” sözleriyle başladığı konuşmasında, “Bu mevkide çevreye yakışır düzenlemeler yapmamız için, Turizm Bakanımızdan istek geldi. Özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önü şık olmalı,  güzel olmalı, Bakanlığa ve tabii ki Ankaramıza yakışır olmalı. Bu arkadaki duvarda gördüğünüz mükemmel ve tüm Türkiye’yi simgeleyen anlamlı rölyefi  hazırladığı, ayrıca bu mümtaz köşeye yerleştirdiği için değerli heykeltıraşımız,  Metin Yurdanur hocamıza çok teşekkür ediyoruz” dedi. 
 Yaklaşık 81 metrekarelik bu rölyefin pek çok şey ifade ettiğine dikkat çeken Başkan Gökçek, “ Sayın bakanımıza, özellikle bu konudaki gayretleri nedeniyle teşekkür ediyorum” diye konuştu.  2.gif

KUTLAMALAR BİR HAFTA ÖNCEDEN BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çok başarılı ve anlamlı bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, rölyefin Ankara Kalesi, Hacıbayram Camii, Çanakkale şehitlikleri, Pamukkale, Efes Harabeleri, Peri Bacaları, Mevlana Müzesi, Sümela Manastırı gibi Türkiye’nin zengin geçmişi ve aynı zamanda geleceğine ışık tutan bir kültür haritası olduğunu söyledi.
Bugünkü açılışla, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını bir hafta önceden başlatmış olduklarını belirten Bakan Günay, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle yapılacak Bayram kutlamalarının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar çeşitli etkinlikler, açık hava gösterileri ve konserlerle süreceğini kaydetti. 
Açılış törenine katılan bakanlık ve belediye bürokratları ile çok sayıda vatandaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun gösterilerini ilgiyle izledi.