Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Lalahan, Memba Kalitesindeki Suya Kavuştu…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Aski Genel Müdürlüğü, Yılda 100 Bin Lira Elektrik Ücreti Ödeyerek Kuyu Suyu Kullanan Lalahan’ı Memba Kalitesindeki Suya Kavuşturdu

04 Aralık 2009 Cuma 00:37
Lalahan, Memba Kalitesindeki Suya Kavuştu…

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, mücavir alan sınırları içerisine dahil olan bölgelere kaliteli içme suyu temin çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Elektrik enerjisiyle kuyu suyu kullanan Lalahan’da bu çalışmalar kapsamında memba suyu kalitesindeki suya kavuştu.
Mamak ilçesi sınırları içerisinde bulunan Lalahan’ın yeni bir su kaynağı ile besleneceğini bildiren ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, 8 bin nüfuslu bölgeyi yıllık 100 bin TL’lik elektrik masrafından da kurtardıklarını söyledi.

-15 BİN NÜFUSA YETECEK SU TEMİN EDİLDİ-

Bekpınar  Mevkii’nden mahalleye 160 milimetre çapında 4 bin 200 metre boru döşendiğini kaydeden Kılıç, şu bilgileri verdi:
“Daha önce kuyu suyu kullanan Lalahan halkı, artık kaliteli memba suyuna kavuştu. Elektrik enerjisiyle çalışan sisteme son verilerek, yeni bir kaynaktan cazibeyle akan vatandaşa içme suyu temin edildi. Mahallenin şu anda 8 bin nüfusu var. Bu yeni sistemle 15-20 yıllık su sorunu çözüldü ve 15 bin nüfusa yetecek kadar su verildi. Yeni boruların günlük 2 bin 160 metreküp su taşıma kapasitesi var.”