Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Kızılay- Söğütözü Metro Tüneli Tamam…

Kızılay- Çayyolu Metro Hattının Kızılay- Söğütözü Arası Metro Tüneli İnşaatı Düzenlenen Törenle Tamamlandı -Kızılay Makas İstasyonu’ndan Basın Mensuplarıyla Birlikte Giriş Yapan Ve Necatibey İstasyonu’na Kadar Giden Başkan Gökçek, Burada Da Tbm Makinesi’nin Birleştirdiği İkiz Tünellerin Açılış Törenine Katıldı -Başkan Gökçek: -“Kızılay-Söğütözü Metrosu Tünelinin Son Adımına Geldik. Ankara’nın Altında Ne Kadar Büyük Bir Çalışma Olduğunu, Yerin Altına İnince Anlıyorsunuz. Burada, dev yatırımlara imza Atıyoruz” -“1-2 Ay İçerisinde Enerji Bakanlığı’nın Kanunda Yapacağı Bir Değişiklikle Metronun Kendileri Tarafından Devamı Noktasında Yetki Alacaklar”

20 Ekim 2009 Salı 15:34
Kızılay- Söğütözü Metro Tüneli Tamam…

Kızılay-Çayyolu Metro hattının Kızılay-Söğütözü arasında yapımı tamamlanan ikiz tünellerin birleştirilmesi, düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TBM Makinesi’nin (Köstebek) çalışmalarını tamamlaması nedeniyle, Kızılay İstasyonu’ndan Necatibey İstasyonuna kadar basın mensuplarıyla birlikte golf araçlarıyla giderek, TBM Makinesi’nin Necatibey İstasyonu’ndan çıkış törenine katıldı.
Çok sayıda basın mensubuyla birlikte Kızılay Makas istasyonundan yerin 24 metre altına inen Başkan Gökçek ve beraberindekiler, yapımı tamamlanan tünelin Necatibey İstasyonu’na kadar olan 1 kilometrelik kısmını golf araçlarıyla birlikte gezdiler. Necatibey İstasyonu’nda ise kendilerini bekleyen ve son aşamada olan TBM Makinesi’nin Söğütözü İstasyonu’na kadar olan ikiz tünelin birleştirilmesi törenini gerçekleştiren Başkan Gökçek, tünelin diğer ucundan elinde Türk bayrağıyla alkışlarla çıkan işçiyi karşıladıktan sonra bir açıklama yaparak, “Kızılay-Söğütözü Metrosu tünelinin son adımına geldik. TBM Makinesi tünelin öbür ucundan burada birleşti. Dolayısıyla Kızılay-Söğütözü hattındaki kaba inşaat bu suretle istasyonlar hariç tamamıyla bitmiş olacak. Ankaramız için hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

-“KIZILAY-ÇAYYOLU TOPLAM 17.6 KİLOMETRE”

 Çayyolu metro hattının toplam uzunluğunun 17.6 kilometre, şu anda bağlantısı yapılan Söğütözü-Kızılay istasyonları arasının ise 4,5 kilometre olduğunu anlatan Başkan Melih Gökçek, “Şu anda buranın elektromekanik inşaatının yapılması gerekiyor. Bu da otomatikman 1.2milyar dolar civarında bir paraya ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Bunun için de mutlak anlamda hükümetimizin desteğine ihtiyacımız var. Yapmış olduğumuz temaslarda inşallah bu 1-2 ay içerisinde Enerji Bakanlığı’nın kanunda yapacağı bir değişiklikle metronun kendileri tarafından devamı noktasında yetki alacaklar. Bu yetkiden sonra da geriye kalan kısmın bitirilmesi için kaynağın bulunması noktasında inşallah hükümetten destek bekliyoruz. İnşaat başladığı tarihten itibaren de 18 ay içerisinde metro çalışmalarımız biter” diye konuştu.
 Bir gazetecinin metroların tamamlanmasına ilişkin sorusu üzerine Başkan Gökçek, “İlk önce Sincan Metrosu, arkasından Keçiören Metrosu, onun arkasından Söğütözüne kadar olan hat ve ondan sonra da Çayyolu Metrosu’nu açacağız inşallah. Ayrıca şu anda Mamak’ta da tramvay üzerinde bir çalışmamız var” dedi.

-“ANKARA’NIN ALTINDA DEV ÇALIŞMA”

 “Ankara’nın altında ne kadar büyük bir çalışma olduğunu alta inince anlıyorsunuz” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Gökçek, dev yatırımlara imza attıklarını kaydetti. Başkan Gökçek şunları söyledi:
“Bütün samimiyetimle söylüyorum, şuradaki görülmüş olan yatırımın ufacık bir bölümünü CHP’li bir belediye yapsa, günlerce gündeme gelir. Ama bu kadar dev işler yapıldığı halde, maalesef ‘bunları nasıl küçültürüz’ gayreti içerisinde olanlar var. Maalesef bu da bizleri üzüyor.”

-“BUGÜN TÜM MUTLULUKLARI BİRARADA YAŞIYORUM”

Metro çalışmalarında emeği geçen herkese sonsuz teşekkürleri olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, ayrıca bugün doğum günü olduğunu da hatırlatarak, “Bugün doğum günüm, eşimin de doğum günü, aynı zamanda evlilik yıldönümümüz, milletvekili olduğum tarih ve şu anda da metroda son noktayı koyduğum tarih. Güzel bir gün benim için, büyük bir mutluluk. Tüm mutlulukları bir arada yaşıyorum” dedi.
 Tünellerin birleştirilme töreninin ardından gazetecilerin sürpriz doğum günü pastasını kesen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dileğinin ne olduğunun sorulması üzerine de “En büyük dileğim metronun tamamlanması ve çok daha güzel bir Ankara” diye konuştu.